Petrušev zna svoj pravac: Mega pa NBA liga

Srpski centar i najbolji košarkaš Mega Soccerbeta Filip Petrušev govorio je u opširnom intervjuu za grčku ,,SDNA” o svojim budućim koracima u karijeri.

Petrušev igra sezonu iz snova u Megi i blista na parketima ABA lige. Jedan je od talenata zbog kojih su brojni ljubitelji košarke uzbuđeni. Posle svog boravka u SAD, gde je branio boje Univerziteta Gonzaga, Petrušev se vratio u Srbiju i obukao dres Mege, gde je eksplodirao.

Brdo je zainteresovanih klubova za njegove usluge. Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović javno je govorio o tome, ali Petrušev ima druge planove.

Tokom svog boravka u Gonzagi, oba puta sam hteo da se prijavim na draft, ali sam odustajao. Međutim, ukoliko se ne desi nešto neočekivano, prijaviću se na ovogodišnji draft. Želim da to bude moj sledeći korak i ima smisla. To je moj veliki cilj – otrkio je Petrušev, a potom nastavio:

– Kada sam odlučio da se vratim u Evropu, bilo je mnogo zainteresovanih timova, ali malo ekipa poput Mege ima toliko mladih igrača i daje im priliku. Više od 10 igrača u timu ima između 19 i 21 godinu i zaista imamo priliku da igramo u veoma dobroj organizaciji. Mega ima svoj način na koji razvijaju talente i mnogo je igrača koji su odavde otišli u NBA. Tako da, znao sam da ću, ako se vratim u Evropu, potpisati samo za Megu.

Mnogobrojni igrači poput Nikole Jokića, Goge Bitadzea i Ivice Zubca su u prošlosti upravo iz Mege krenuli put NBA lige. Isti želi da učini i Petrušev.

– Pokušavam da sledim stope upravo tih igrača, jer su ovde bili veoma uspešni. Jokić je u NBA ligi i više nego uspešan. Vodim se njihovim primerima i oni su moj kurs – rekao je Petrušev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE