Barsa slavila u Baskiji i stigla na treći stepenik [VIDEO]

 Atletik Bilbao – Barselona 2:3 (1:2)

Vilijams 3′, Muniain 90′ – Pedri 14′, Mesi 38′, 62′

    U odloženoj utakmici 2. kola španske La Lige fudbaleri Barselone pobedili su na ,,San Mamesu” domaći Atletik sa 3:2.   

Meč je mnogo bolje otvorio Bilbao i poveo već u 3. minutu. Strelac je, posle loše intervencije odbrane gostiju, bio Injaki Vilijams, ali radost Baskijaca nije dugo trajala. Desetak minuta docnije Mesi je dugom loptom pronašao De Jonga, ovaj glavom vratio za Pedrija koji postiže gol za poravnanje. Sve vreme trajanja akcije golman domaćih Simon pogrešno je procenjivao let lopte. Do poluvremena Katalonci su potpuno preokrenuli rezultat. Ovog puta Pedri je bio asistent, a strelac je Leo Mesi.   

Omalenom Argentincu jedan gol je poništen u drugom poluvremenu zbog ofsajda, ali se on ipak po drugi put upisao u strelce u 62. minutu. Grizman je odigrao za Mesija, a on je poslao loptu pod prečku Simona. Bio je to 9. gol u La Ligi za Gaučosa čime je sustigao trojicu strelaca na vrhu liste, Aspasa, Suareza i Morena. Atletik je tek posle trećeg gola gostiju ponovo zaigrao, ali je do novog gola stigao prekasno da uradi nešto više i bar izbegne poraz. trelac drugog gola za Atletik bio je Muniain, on je odmerenim udarcem pogodio desni donji ugao gola Barse u 90. minutu, što je bio konačan rezultat ovog zaostalog meča.   

Posle trijumfa na ”San Mamesu” Barselona je na trećem mestu sa 31 bodom, sedam manje od Atletika iz Madrida, ali ”jorgandžije” imaju i dva meča manje odigrana. Bilbao je ostao 9. sa 21 bodom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE