Bivši igrači presudili Interu, uspešni Rimljani, Mihajlović ostao bez pobede u smiraj meča (VIDEO)

Kao i svake godina 6. januara, na dan državnog praznika Epifanije, u Seriji A se igra kompletno prvenstveno kolo. Tako je i danas, a već je završeno osam utakmica 16. kola.    

Roma je nastavila sa pobedama, upisala je petu u poslednjih šest mečeva na gostovanju u Krotoneu, ostavivši domaćina na začelju tabele. U odsustvu Edina Džeka posao postizanja golova preuzeo je Španac Borha Majoral, strelac dva prva gola za Rimljane. Drugi gol Španca bio je pravi projektil sa više od dvadeset metara. Treći pogodak postigao je Mkitarjan sa bele tačke, dok je domaćin preko našeg Vladimira Golemića postigao pogodak dvadesetak minuta pre kraja. Bio je ovo drugi uzastopni pogodat srpskog defanzivca, posle gola koji je dao Interu na ”Meaci” u nedelju.   

Slavio je i drugi klub iz prestonice i to u meču sa neugodnom Fiorentinom. Lacio je pobedio tek drugi put u prethodnih šest kola, a trijumf domaćina najavio je rani gol Kaiseda u 6. minutu. Nešto kasnije ponipten je pogodak Imobilea, ali je prošlogodišnji prvi strelac lige ipak ispisao svoje ime na semaforu, pošto je u 76. minutu posle kornera zakucao loptu pod prečku Dragovskog. U finišu susreta Dušan Vlahović je sa bele tačke smanjio na 2:1, ali gosti nisu imali vremena da izbgenu poraz. Za domaćina je igrao Sergej Milinković – Savić, za  ”violu”  Dušan Vlahović, dok je Nikola Milenković neočekivano ostao na klupi.     

Sasuolo je pobedio u Ređo Emiliji tek drugi put u prethodnih šest mečeva, a njihova ”žrtva” bila je Đenova. Svi golovi pali su u drugih 45 minuta, domaćin je poveo lepim golom nove mlade zvezde Žeremija Boge, izjednačio je Uzbekistanac Šomurudov, ali je Raspadori, koji je zamenio našeg Đuričića, u 83. minutu doneo pobedu domaćinu. Za goste je ceo meč odigrao Ivan Radovanović.

Bolonja Siniše Mihajlovića nije pobedila ni na sedmom uzastopnom meču u Seriji A, a vezala je peti uzastopni remi. Bolonja je bez trijumfa ostala u sudijskoj nadoknadi kada je Arslan postigao gol za Udineze i poravnao na 2:2. Prva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, Japanac Tomijasu je glavom doveo Bolonju u vođstvo, izjednačio je Pereira, ali je Svanberg u 40. minutu ponovo vratio prednost domaćinu. Ipak, baš je Svenberg isključen na početku drugog dela i Bolonja nije uspela da sačuva pobedu.   

Inter je pao u Đenovi, izgubivši od Sampdorije 2:1. Sve bi verovatno bilo drugačije da je Aleksis Sančez realizovao jedanaesterac u 12. minutu, ali je njegov šut odbranio Audero, a odbijenu loptu je Jang poslao u prečku. Deset minuta kasnije penal za domaćina, lopta je u ruku pogodila Barelu, a Kandreva bio siguran sa bele tačke. Do poluvremena je prednost domaćina udvostručena, strelac je bio još jedan bivši fudbaler Intera, Keita Balde. Konte je u nastavku u igru uveo i rovitog Lukakua, ali su ”neroazuri’ uspeli samo da ublaže poraz golom De Fraja u 65. minutu.     

U Bergamu je Atalanta lako došla do bodova protiv Parme, a golove za ulesnika osmine finala Lige šampiona postigli su Murijel, Zapata i Gosens.

Jedini meč bez pobednika odigran je u Torinu, Verona je povela sjajnim golom Dimarka, ali je poravano Bremer u finišu meča. Na poslednjih šest gostovanja Verona je osvojila čak 14 bodova. Za Torino je igrao Saša Lukić, dok je u drugom poluvremenu u Veroni zaigrao mladi Ilić. U prvom meču dana Benevento je posle preokreta slavio na Sardiniji protiv Kaljarija sa 2:1.

Atalanta – Parma 3:0 (1:0) Murijel 15′, Zapata 49′, Gosens 61′
Bolonja – Udineze 2:2 (2:1) Tomijasu 19′, Svanberg 40′ – Pereira 34′, Arslan 90+2′
Krotone – Roma 1:3 (0:3) Golemić 71′ – Majoral 8′,29′, Mkitarjan 35′(p)
Lacio – Fiorentina 2:1 (1:0) Kaisedo 6′, Imobile 76′ – Vlahović 88′(p)
Sampdorija – Inter 2:1 (2:0) Kandreva 23′(p), Keita 38′ – De Fraj 65′
Sasuolo – Đenova 2:1 (0:0) Boga 52′, Raspadori 83′ – Šomurudov 64′
Torino – Verona 1:1 (0:0) Bremer 84′ – Dimarko 67′
Kaljari – Benevento 1:2 (1:2) Žoao Pedro 20′ – Sau 41′, Tuja 44′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE