Kako će reagovati kum? Mesut Ozil ostvaruje svoj san

Nemački fudbaler Mesut Ozil karijeru će nastaviti u Fenerbahčeu, prenosi turska agencija ,,DHA”.

Iako je kreativni vezista Arsenala već bio viđen u MLS ligi, Fenerbahče je uspeo da privoli Ozila da dođe na stadion ,,Šukru Saračoglu” i samim tim mu ostvari san.

Naime, američki Di-Si Junajted mu je ponudio astronomsku platu, akcije kluba i priliku da ima ogroman uticaj pri izboru saigrača i menadžera, ali Ozil će krenuti put Istanbula. Njegov san jeste da zaigra pred navijačima jednog od tri najveća turska kluba, što će mu i biti uslišeno, ali onda kada zdravstvena situacija to i dozvoli.

Ozil će potpisati troipogodišnji ugovor, prema kojem će dobiti dva miliona evra za samo parafiranje dogovora sa Fenerom, a potom će mu pripasti i pet miliona na svaku godinu saradnje.

Kako prenosi ,,DHA”, Mesut i njegova supruga će živeti u svom domu koji već imaju u Istanbulu i koji se svakako uređuje, a u komšiliku se nalazi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji mu je ujedno i kum.

Dobro je poznato da je Erdogan veliki fan Istanbul Bašakšehira, koji se prethodnih godina probio u vrh turskog fudbala.

Ozil je ove sezone potpuno otpisan od strane Mikela Artete i Arsenal želi da ga se reši zbog velike plate koju prima. Na ,,Emirejts” je stigao 2013. godine odigravši 254 meča. Postigao je 44 gola i zabeležio 77 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE