OTKRIVENO: Nedović letos bio nadomak Crvene zvezde

Bivši trener u redovima KK Crvena zvezda Bogdan Karaičić govorio je za Sputnjik o svojoj epizodi u redovima crveno-belih.

Karaičić je bio pomoćnik Saše Obradovića u ovoj sezoni Crvene zvezde, ali njihova epizoda na klupi kluba sa Malog Kalemegdana završila se neslavno. Posle slabih rezultata u Evroligi, odlučeno je prošlog meseca da se saradnja između dve strane prekine.

Počastvovan sam što sam bio deo jednog od dva najveća srpska kluba, što sam radio u Zvezdi. Krivo mi je što, po nekim kriterijumima, nismo uradili bolji posao. Nije ovo prvi, a nije ni poslednji otkaz u karijeri, ali, da budem iskren, prvi je gde nakon razlaza odmah navijate za ekipu. Želim timu da uspe, momci su vrhunski, super su se ponašali, dobra organizacija, tako da nemam gorak ukus – rekao je Karaičić za Sputnjik.

Karaičić, koji se prethodnih godina bavio i skautingom, smatra da je letos urađen dobar, organizacioni posao u Zvezdi.

Tokom leta smo uradili posao kako to i treba. Biću malo sebičan, postavili smo i neke osnove u Crvenoj zvezdi, odnosno kako to prikupljanje informacija o igračima treba da izgleda. Za to smo i dobili pohvalu od rukovodstva i menadžmenta kluba – kazao je mladi stručnjak i nastavio:

Ne mislim da smo pogrešili u dovođenju pojedinih igrača, tu pre svega mislim na Lojda, Voldena i Hola. Ne mislim da je Hol promašaj jer je projektovan da bude sekundarni plej i da se u toku sezone nađe prvi plej. U tom trenutku na tržištu smo imali opciju da izaberemo tri igrača na toj poziciji i izbor je pao na njega.

Bilo je spekulacija o eventualnom povratku Nemanje Nedovića u Crvenu zvezdu, a Karaičić je otkrio da je razgovora zaista i bilo. Međutim, Nedović je na kraju završio u Panatinaikosu.

Nedović je imao sastanak sa Sašom Obradovićem i agentom. Bilo je priče i pokušaja, koliko sam informisan. U jednom trenutku je bila obostrana želja da se to ostvari (da Nedović dođe). Ali u jednom trenutku se nije ostvario taj dogovor, da li zbog finansija ili nečeg drugog… Istina je da je bio ponuđen, istina je da su imali razgovor i da je bila volja i želja da se dovode.

Osim Nedovića, bilo je priče i o Draganu Apiću koji se vratio u ABA ligu. Prvobitno je potpisao za Igokeu, da bi posle svega nekoliko dana promenio sredinu i zadužio opremu Budućnosti.

Saša je imao razgovor sa Draganom Apićem, sa Dangubićem mislim da nije imao. U tom trenutku se dovodio Marko Simonović, tačnije vraćao. Na toj poziciji smo imali Dejana Davidovca, a i dobili smo naznake da Dangubić ima veću želju da završi u Partizanu. Bili su ponuđeni, ali to nije bilo sve crno-belo. Nije bila ‘da i ne’ situacija, nikada nije u ovom poslu – istakao je Karaičić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE