Radnički iz Kragujevca doveo pojačanje iz NCAA

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca je doveo pojačanje za nastavak KLS-a. U Šumadiju je stigao Merijal Meding (20, 211 cm), Australijanca poreklom iz Južnog Sudana, koji je pre dolaska u Srbiju nastupao u američkoj koledž ligi (NCAA).

Svoju NCAA karijeru je započeo na Univerzitetu Roud Ajlend, ali se Meding tamo nije najbolje snašao, pa je nakon godinu dana rešio da promeni sredinu i okuša se u NJCAA ligi igrajući za Čipola koledž.

Pred početak ove sezone, Meding je postao stipendista Univerziteta Pacifik, čiju ekipu predvodi nekadašnji NBA as Dejmon Stodmajer, ali kako nije mogao da se izbori za pravu minutažu, odlučio je da se otisne put Evrope, gde će mu prva stanica biti Kragujevac i Radnički.

Meding je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone sa mogućnošću produžetka na još godinu dana.

Ukoliko stignu neophodni papiri iz SAD, Meding bi svoj debi u dresu Radničkog mogao da ima već u subotu na gostovanju u Vršcu. 

Dolaskom mladog Australijanca kragujevački klub nije zaključio spisak pojačanja. Odlaskom Đorđa Milosavljevića u Mladost iz Zemuna, otvorio se prostor za dovođenje još jednog igrača na bekovskoj poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE