Predsednik Gljivica objasnio kako je Perkins prešao u Partizan: Imali smo džentlmenski dogovor, na kraju smo svi zadovoljni

Dok navijači Partizana čekaju debi Džoša Perkinsa u crno-belom dresu, predsednik Gljivica, kluba odakle je Amerikanac stigao u Srbiju, govorio je za poljske medije kako je došlo do ovog transfera.

Jaroslav Ziba je rekao da je još sredinom novembra stigao prvi poziv, ali ne od Partizana, i da mu je već tada bilo jasno da će Perkins preći u neku jaču ligu.

Još 11. novembra dobio sam prvi poziv. Agencija koja ga zastupa želela je jaču ligu za Perkinsa i pitali su me da li mi kao klub želimo da ga pustimo iako u ugovoru nije postojala klauzula o otkupu. Od tog trenutka interesovanje je bilo sve veće, a mi smo imali samo jedan uslov, da ponuda bude zadovoljavajuća za nas, rekao je Ziba.

Počelo je sa Turskom, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Ponuda nije bila u skladu sa našim očekivanjima, a ni klub nije “išao do kraja”, odnosno nije nam pokazao da zaista želi realizaciju ovog transfera.

Po njegovim rečima sve se promenilo početkom januara, kada se i Partizan uključio u priču.

Dobio sam novi poziv od Perkinsovog agenta i sve je završeno za dva dana, od subote do ponedeljka. U sredu, Perkins je već bio na varšavskom aerodromu.

Prvi čovek Gljivica rekao je da je plejmejker do samog kraja bio veoma profesionalan.

Do kraja je pružio maksimum. Rekao sam mu da mu nećemo praviti nikakve probleme i da u slučaju odgovarajuće ponude može da ide. Imali smo džentlmenski sporazum, da dokle god bude sa nama ne brine o drugim ponudama i da misli samo na igru i parket. Na kraju je ponuda iz Beograda ispunila sve uslove, mi smo zadovoljni, a Perkins će duplirati svoju zaradu, zaključio je Ziba.

U svojoj poslednjoj utakmici za Gljivice Perkins je ubacio 18 poena uz 4 asistencije, a od početka sezone je imao prosek od 13.8 poena i 6.6 asistencija po meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE