Zvezda se pretplatila na drame: Lorenzo Braun uz zvuk sirene doneo pobedu Feneru

Crvena zvezda – Fenerbahče 71:73
(22:18, 17:20, 14:15, 18:20)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea sa 71:73 u okviru 18. runde Evrolige.

Sve je rešeno u poslednjem napadu u egal utakmici, kada je Lorenzo Braun protiv bivše ekipe bio junak svog tima.

Crvena zvezda je meč otvorila trojkom Korija Voldena, predvodnika ekipe u odsustvu Džordana Lojda, koji nije igrao ni na ovom susretu, ali ga je posmatrao pokraj terena.

To su bili i jedini poeni domaćeg tima u tri minuta, dok je Fener nešto bolje započeo ušao u meč, budući da su Veseli i Ulanovas doneli ekipi Igora Kokoškova +6. Nije to izgledalo sjajno u napadu, ali je Ognjen Dobrić trojkom ostavio Turke na koti od devet poena već dva minuta. Ubrzo se to promenilo. Fenerbahče je zaigrao brže i držao Zvezdu na dva napada razlike.

Izuzetno važnu trojku kako za sebe, tako i za tim, postigao je Džoni O’Brajant pri rezultatu 10:15 za goste. Mini-serijom grešaka, Fener je dozvolio Crvenoj zvezdi da ih sustignu, a pomenuti O’Brajant je sjajnom rekacijom u odbrani realizovao poene sa linije penala i doneo prednost crveno-belima. Kako su započeli deonicu, tako su je i završili domaći – trojkom. Kino Kolom je pogodio u poslednjem napadu i doneo beogradskom klubu 22:18.

Nešto bolje igrao je Fenerbahče u drugom kvartalu, ali je generalno bilo dosta izjednačeno. Igralo se brzo, sa malo prekida, a Zvezda je posle nekoliko minuta zaostatka, drugom trojkom Korija Voldena, ovog puta uz zvuk sirene, došla do novog plusa. Na taj pogodak nadovezao se Ognjen Dobrić, takođe svojom drugom trojkom domaći su ponovo uneli malu nervozu u sastav Igora Kokoškova.

Niko se nije dao izbaciti iz takta, uprkos mini-serijama koje su imali i jedni i drugi, te je rezultatski egal bio sveprisutan u prvom poluvremenu. Džoni O’Brajant je igrao odlično na oba kraja terena i u prvom delu igre je bio najbolji strelac, asistent i skakač Crvene zvezde (7p, 5sk, 3as). Poslednji pogodak u uvodnoj deonici dao je Kolom, a isto je učinio i za kraj poluvremena, te je Zvezda na pauzu otišla sa poenom prednosti (39:38).

Start treće deonice podsećao je na isti period igre kao protiv Panatinaikosa kada je za 10 minuta palo 18 poena. Sada je za tri i po bilo šest koševa i to sve od ekipe iz Turske. Kolom, O’Brajant i Radanov održavali su egal sa Fenerom, koji je uspeo da se odvoji na pet poena razlike.

Hladnokrvan je bio Radanov u napadu Koloma koji je izgledao kao da propada i postigao trojku za novih +2 domaćih, da bi Pjer pogodio u narednom napadu za novo izjednačenje (59:59), što je bio i konačan ishod posle pola sata igre.

Izuzetno iscrpljujuća utakmica za oba tima. Tvrda, bez velikih oscilacija dveju ekipa i samo mirnoća i strpljenje mogla je da prevagne na jednu stranu.

Odlična saradnja sjajnog O’Brajanta i Koloma donosila je ekipi Dejana Radonjića poene, a Fenerovoj odbrani probleme. Uslugu svom bivšem timu učinio je Marko Gudurić, fauliravši Ognjena Dobrića kada se ovaj podigao na šut za tri na nešto više od pet minuta do kraja. Zvezdin bek je uspešno realizovao sva tri penala i doneo je crveno-belima najveću prednost na meču – plus sedam! Ipak, vratio je to Bartel već u narednom napadu, kada je ostao sam na šutu, a potom je poene uz faul izdejstvovao i Lorenzo Braun…

Gudurić je potom pogađao kada je bilo najpotrebnije, za novo vođstvo svog tima, dok Zvezdu nije išlo u ofanzivi. Imali su i domaći svog ,,džokera” kada je trebalo. Dejan Davidovac je iskoristio nesporazum u odbrani istanbulskog kluba i pogodio svoju prvu trojku na susretu za ponovno vraćanje vođstva u korist abaligaša na minut i po do kraja.

Kada je Džoni O’Brajant doneo defanzivni skok Zvezdi i napad za vođstvo i eventualnu pobedu, igralo se do kraja akcije, ali je Kolom promašio sa poludistance. Usledila je kontra gostiju koju je povukao Lorenzo Braun i na jednu desetinku pre isteka vremena pogodio je flouter za trijumf Turaka.

Džoni O’Brajant je odigrao najbolje u Crvenoj zvezdi sa 17 poena, 10 skokova i četiri asistencije, 12 je dodao Ognjen Dobrić. Kada je reč o Fenerbačheu, Lorenco Braun i Dešon Pjer su bili najefikasniji sa 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE