Đerona pred drugi meč sa Francuskom: Hemija je preneta na teren, očekujem 100 odsto drugačiju utakmicu

Posle sjajne pobede nad Francuskom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već u subotu u Kreteju na programu je novi duel ovih rivala.

Selektor Srbije, Toni Đerona, očekuje potpuno drugačiju utakmicu.

Naravno, biće to 100% drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča. Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Fokusirani smo na proces rada, idemo dan po dan, svaki naredni trening je bitan. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada odigrate ovakvu utakmicu posle samo par dana saradnje. Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe, rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Stvorili smo dobar ambijent. I pre utakmice sam rekao da smo imali dobru atmosferu, da su momci radili jako dobro i naporno. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema. Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni. Imali su dosta igrača na F4 turniru EHF Lige šampiona, ali u broju dana za pripremu gotovo isti kao i mi, možda neki trening manje. Fokusiran sam na tim.

U Kretej će putovati svi igrači koji su izneli i meč u Zrenjaninu, dok će Petar Nenadić biti na raspolaganju za duel sa Grčkom.

Petar nam se priključio, počeo da trenira nakon problema sa leđima koje je imao. Moramo da vodimo računa o svim igračima koji imaju sitne povrede. Preostalih 19 igrača je spremno za put i borbu koja nas očekuje, zaključio je srpski selektor.

Utakmica Francuska – Srbija na programu je u subotu od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE