Lovernj u punom sjaju, Trinkijerijev Bajern pao u Pireju

Pobede Žalgirisa i Olimpijakosa u prve dve utakmice drugog dana 18. kola Evrolige.   

U prvom meču dana Žalgiris je ubedljivo pobedio poslednjeplasirani Himki, dobivši drugo poluvreme sa čak 36 koševa razlike. Ruski tim odigrao je možda najbolje poluvreme od starta Evrolige u koju je, čini nam se, zalutao ove sezone. Posle prvih 20 minuta gosti su imali 9 poena prednosti zahvaljujući odličnoj drugoj deonici koju su rešili u svoju korist sa 28:17, a u nekoliko navrata imali su dvocifrenu prednost. Sve se srušilo kao kula od karata u trećem periodu, u kom je Đalgiris serijom 18:0 definitivno prelomio meč i stigao do +19.  Sve ostalo bila je rutina za Litvance koji su upisali svoj 11. trijumf u 18 utakmica, dok je Himki ostao na začelju sa samo dve pobede.   

Apsolutni junak nove pobede ”zelene šume” bio je bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj. Francuz je postigao rekord karijere u Evroligi sa 29 poena, popravivši prethodni iz Partizana za devet koševa. Samo jedan skok mu je nedostajao za dabl-dabl učinak, a iz igre je šutirao fenomenalnih 13 od 14 za indeks korisnosti 38. Dvocifren broj poena ubacili su u pobedničkom timu još i Grigonis 18 uz 8 asistencija, te Najdžel Hejs sa 14 poena. Kod gostiju najefikasiniji  bio je Aleksej Šved sa 22 koša, dok je Buker dodao 19. 

 

Mnogo više uzbuđenja bilo je u okršaju Olimpijakosa i Bajerna u Pireju. U prvom ovosezonskom meču Bavarci su slavili, ali se Olimpijakos večeras revanširao i sada ima pozitivan skor pobeda i poraza, pošto je ovo deveti trijumf uz osam neuspeha. Bajern je ostao na 11 pobeda, a doživeo je svoj sedmi poraz. 

Trinkijerijev tim, u kome ponovo nije bilo Vladimira Lučića zbog povrede, dobio je prvu četvrtinu sa tri poena razlike, pošto su od vođstva domaćina 16:9 napravili seriju 13:3. Održavali su gosti vođstvo i u drugoj deonici, ono se pelo najviše do +6, a na odmor se otišlo sa 46:44 za Bajern. U trećem periodu prednost se selila s jedne na drugu stranu, da bi u finišu tog dela igre serijom 9:2 Olimpijakos u poslednjih deset minuta preneo tri poena viška. Nova serija usledila je na samom startu poslednje deonice, ovog puta je to bilo 11:3 i već je bilo devet koševa više na kontu Pirejaca. Bajern se nije predavao, timovi italijanskog stručnjaka imaju karakter, pa je u finišu bilo 77:77, ali je meč viner bio Kostas Slukas koji je pogodio dva puta u poslednjih 70 sekundi. Uzvratio je trojkom Sili, ali to nije bilo dovoljno za preokret pa je na kraju Olimpijakos slavio sa 84:82.     

Slukas je bio najbolji pojedinac kod Pirejaca. On je uz 24 poena imao i 7 asistencija, dok je Saša Vezenkov uz 13 poena uhvatio i 6 lopti. Di Džej Sili je ubacio čak 26 poena, i sigurno su ga se setili navijači Radničkog iz Kragujevca. Odličan je, već standardno, bio i Džejlen Rejnolds, sada sa 20 koševa.

Žalgiris – Himki 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14)

Olimpijakos – Bajern 84:82 (19:22, 25:24, 20:15, 20:21)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vruć doček: Grobari vređali Milutinova!

Srpski reprezentativac i košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov doputovao je u Beograd kako bi prisustvovao meču svog tima protiv Partizana. Ipak,...

POVEZANE OBJAVE