Španci postaju enigma za “delfine”: Srbija ponovo poražena od “furije”

Vaterpolisti Srbije ponovo su poraženi od Španije.

Kao i pre godinu dana u Budimpešti, u četvrtfinalu šampionata Evrope, Španci su slavili nakon izvođenja peteraca, ali ovoga puta utakmica nije imala takmičarski značaj. Meč je u regularnom toku završen 8:8, a pobednik je odlučen u trećoj seriji peteraca.

U prvoj seriji neuspešan je bio Prlainović, da bi Mitrović u poslednjoj odbranio peterac Barosu. U drugoj seriji su bili nepogrešivi svi igrači oba tima, da bi na početku treće Pinedo koji je tada ušao da brani peterce zaustavio udarac Filipovića. Na drugoj strani je Munariz bio nepogrešiv.

“Delfini” su u regularnom toku vodili sa 5:3, ali je “furija” sa tri uzastopna gola okrenula na 6:5. Završnica regularnog toka bila je veoma neizvesna, Španija je u svom poslednjem napadu imala dva igrača više, ali nije uspela da postigne gol, baš kao ni Filipović na drugoj strani u poslednjem napadu Srbije.

Ranđelović je postigao 3 gola za Srbiju, a Mandić je bio dvostruki strelac. Izabranici Dejana Savića će u subotu igrati za plasman od 5. do 8. mesta u Svetskoj ligi, a rival će biti poraženi iz duela između Francuske i Grčke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Na kraju se pamti rezultat, ovaj tim ima potencijal

Fudbaleri Partizana poraženi su od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije rezultatom 2:1. Trener crno-belih, Igor Duljaj je izneo...

POVEZANE OBJAVE