Partizan upao u Moravu, Jaramaz se opet povredio[VIDEO]

Borac – Partizan 75:71
(19:15, 19:18, 22:17, 15:21)

Posle novog poraza u ABA ligi, već sedmog u 14 kola, šanse Partizana da se domogne plej-ofa u domenu su teorije. Da sve bude gore po crno-bele, pored bodova u Čačku je izgubio, nadamo se na na dugo, Ognjena Jaramaza koji je povredio koleno u poslednjoj četvrtini. U sastavu je bio i najnovije pojačanje Džoš Perkins, ali on odlukom trenera nije ulazio u igru. 

Mnogo problema imao je Partizan u napadu na startu meča u Čačku, pa je domaćin posle tri minuta igre imao vođstvo od 10:2, a jedine poene za goste postigao je Janković. Morao je da reaguje Sašo Filipovski, promenio je četvoricu košarkaša iz startne postave, a ostavio jedino Pejdža, koji je trojkom prekinuo Partizanov post. Agresivnijom igrom pod oba koša crno-beli su stigli na 13:12, ali je tada levoruki Ivan Gavrilović pogodio dve trojke u dva napada, i opet odveo Borac na pristojnu razliku. U poslednjoj sekundi prvog perioda fauliran je Zagorac koji je ubacio jedno bacanje, pa je rezultat prvih deset minuta bio 19:15 za domaćina.

Opet su Čačani bili bolji na početku naredne deonice, sada je dva puta za tri poena pogodio Novaković i doneo svom timu prvi put dvocifrenu prednost. Vodio je Borac i sa +12, zahvaljujući dobrom šutu, dok je Partizan uglavnom gurao loptu pod koš, želeći da iskoristi dominaciju pod obručima. U takvoj igri gosti su dosta grešili, promašivali su iz nekih lakih situacija i Borac je bez mnogo problema, uz svoju osrednju igru, uspevao da čuva stečenu prednost. Tek u finišu poluvremena crno-beli su uhvatili priključak. Prvo je Dangubić pogodio trojku, a posle tajm-auta Marka Marinovića, za tri poena iz kornera pogodio je i Erik Mika. Usledila je ukradena lopta i zakucavanje u kontri Nikole Jankovića, pa je serijom 8:0 Partizan došao samo na dva poena razlike. U narednom napadu Borac je ponovo pogodio za tri, sedmi put u prvih 20 minuta, a taj koš Todorovića bio je poslednji u prvom poluvremenu, koje su Čačani dobili sa 38:33. Niko se nije istakao sa većim brojem poena u prvih 20 minuta ni kod Borca ni kod Partizana, obe ekipe imale su po trojicu košarkaša sa po 6 poena na kontu.

Nešto boljoj igrom na početku drugog poluvremena i pogođenim trojkama Milera-Mekintajera i Pejdža, Partizan je došao samo na poen zaostatka, ali nikako nije uspevao da pređe u vođstvo. Prvi pokušaj odbio je Todorović trojkom, a onda je Miler-Mekintajer promašio dve otvorene trojke. Razigrao se i bivši Partizanov centar, mladi Dušan Miletić, koji je sa pet poena odveo Borac na +7. Još jednom je Partizan imao mnogo praznih minuta u napadu, domaćin je to koristio preko, u drugom poluvremenu raspoloženog Todorovića i održavao razliku. Tek je Nemanja Dangubić sa pet vezanih koševa nešto pokazao u napadu za crno-bele, ali je to bilo nedovoljno da se sustigne rival koji je u poslednjih 10 minuta ušao sa deset koševa prednosti, bilo je 60:50.

Borac je odličnom odbranom prisiljavao goste na teške šuteve, uglavnom na isteku napada, koje crno-beli nisu pogađali, ali ni domaćin nije bio preterano raspoložen u ofanzivi, pa je rezultat prva dva minuta u četvrtoj četvrtini bio 0:0. Prvi je Partizan nekako došao do koša rivala, serijom 6:0 uhvatio je poslednji voz u ovom meču. Međutim, u jednoj akciji pod košem domaćih, posle promašenog bacanja, povredio se Ognjen Jaramaz koji je iznet sa terena i veliko je pitanje o koliko se teškoj povredi maleroznog košarkaša radi, pošto mu je u sudaru sa protivničkim igračem stradalo koleno. Nastavljen je meč, Čačani nisu uspevali da postignu koš, a Rašon Tomas je vezao četiri koša posle čega je na semaforu pisalo 60:60. Mogao je krilni centar da iz dodatnog bacanja obezbedi prvo vođstvo svom timu, ali je promašio sa linije penala, kao i Miler-Mekintajer trojku nakon ofanzivnog skoka gostiju. Tek posle više od 4 minuta igre i Borac je dao koš, dva penala pogodio je Kočović. Polaganjem MIlera-Mekintajera najzad je poveo Partizan, prvi put na utakmici, a najveće zasluge za preokret ima ofanzivni skok gostiju. Borac je prvi put iz igre u poslednjoj četvrtini poentirao tek u sedmom minutu, trojkom Đokovića domaćin je opet bio u vošstvu, ovog puta minimalnom, 67:66 na dva i po minuta do kraja. Isti taj Kočović pogodio je uz faul Pejdža i odveo Borac na +4. Trojka Pejdža ostavila je Partizan u životu, ali je opet na scenu stupio fantastični Kočović, pogodio prvo jedno bacanje, a onda i težak šut preko Mozlija za 73:69 na 38 sekundi do kraja. Pokušaj Zagorca za tri i teške pozicije nije bio uspešan, ali ni domaći nisu relizovali penale, pa je Miler-Mekintajer smanjio na -2. Ipak, sada faul crno-belih nije dao rezultat, Đoković je pogodio oba puta sa penala, a očajnički pokušaj Pejdža na desetak sekundi pre kraja završio je na obruču.

Za drugu pobedu Borca nad Partizanom u ovoj sezoni najzaslužniji su bili Kočović sa 17 poena i Todorović sa 14. Dvocifren učinak imao je i Đoković koji je ubacio 10 koševa. Kod Partizana Dangubić je dao 13 poena, Pejdž 11, a Rašon Tomas 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE