PRIZEMAN I SPREMAN ZA POVRATAK; Topić za SC: Ne interesuju me pozivi drugih klubova, u mom ličnom tefteru sam bez trofeja

Mladi fudbaler Vojvodine Mirko Topić govorio je za ,,Sportsku centralu’‘ o tekućoj sezoni, te kako je on osetio osvajanje Kupa Srbije ušavši u istoriju svog kluba.

Fudbaleri Nenada Lalatovića su u ponedeljak započeli prvi deo zimskih priprema za drugi deo sezone, dok će nešto jači rad imati u Beleku u periodu od 14. do 28. januara.

Uprkos finansijskim nedaćama, Vojvodina je i dalje na putu koji su zacrtali pre početka sezone i nastojaće da na tome i ostanu u nastavku dva domaća takmičenja. Kada je reč o pripremama, talentovani vezista Novosađana dobro je upoznat sa radom Nenada Lalatovića i ne brine da će sve teći na najbolji mogući način.

Pa zadovoljan ili ne, činjenica da su pripreme kod šefa Lalatovića veoma fizički zahtevne. Na nama je samo da uradimo i ispoštujemo to što se trazi od nas tokom priprema, i nema zime (smeh). Imamo naš cilj, to je izlaz na evropsku scenu, kao i odbrana Kupa – započeo je Topić za ,,Sportsku centralu”.

Mladog defanzivnog vezistu mučili su problemi sa povredama od kraja prošle sezone. Vratio se u aktuelnom šampionatu, ali je ubrzo ponovo svoje saigrače bodrio pokraj terena zbog peha doživljenog na treningu. Sada je potpuno zdrav i u istom ritmu sa klupskim drugarima započeo je pripremni period.

– Da, nažalost imao sam nekoliko pehova sa tim povredama, ja se nadam da je to prošlost i naravno, jedino što želim je da budem zdrav i ništa više.

,,Lale” su u krajem maja prošle godine podigle svoj drugi pehar namenjen pobedniku Kupa Srbije u istoriji. U finalu je pobeđen Partizan posle penala, te ova generacija predvođena Lalatovićem stala rame uz rame sa timom koji je sa klupe vodio Branko Babić u sezoni 2013/14.

Ipak, Topić je ostao skroman, smatrajući da nije doprineo dovoljno u pohodu na trofej, budući da su ga povrede omele da pomogne saigračima.

– Što se tiče pehara, naravno, to je fantastično i to je jedan istorijski uspeh, ali nekako ne mogu da kažem da sam doprineo njegovom osvajanju jer najvaznije utakmice nisam igrao, nisam bio ni na klupi zbog povrede… Tako da, stoji u tefteru da sam u generaciji koja je uzela drugi put u istoriji Kup trofej, ali u mom ličnom tefteru, ja sam i dalje bez trofeja – iskren je Topić.

Kako dodaje, u timu su zadovoljni svojim trenutnim stanjem na tabeli, te učešćem u četvrtfinalu Kupa.

– Prva polusezona je uspešna. Treći smo na tabeli i pobedili smo sve utakmice u Kup takmičenju do sad. To je to ono što smo želeli.

U poslednjim sezonama, posebno od dolaska Nenada Lalatovića u klub, Vojvodina se oslanja na mlade snage poput Topića, Zukića, Devetka… Iznedrili su popriličan broj fudbalera u prošlosti. Tu su imena kao što su Dušan Tadić, Mijat Gaćinović, Sergej Milinković-Savić…

– Iz godine u godine vidimo da na evropskoj sceni sve mlađi i mlađi igrači igraju i kreću da debituju, sada je postalo normalno da u inostranim klubovima igrac sa 19-20 godina bude standardan u startnoj postavi. Naravno, za to treba imati kvalitet. Lično, ne osećam tu vrstu pritiska, to mi je samo ambicija da zaigram u velikom inostranom klubu jednog dana – mišljenja je Topić.

Okosnicu tima ipak čine nešto iskusniji igrači poput Nikole Drinčića. Kapiten Voše u svojoj 37. godini života igra odlično i pravi je primer za svoje mlade saigrače. Uvideo je to popularni Top, koji svakodnevno uči od 17 godina starijeg kolege.

– Imam dosta starijih i zrelijih saigrača, od kojih se naravno izdvaja Drinčic. To je čovek koji svakom igraču, a ne samo nama mlađima treba da bude živi primer kako se trenira i ponaša profesionalni sportista.

U prethodnom razgovoru sa Topićem, vezista je istakao da postoji interesovanje pojedinih klubova za njegove usluge. Ranije se spominjao i Mančester siti, ali sada nam je Vošina ,,osmica” otkrila nešto drugo.

Što se tiče interesovanja, ja sam to sve u svojoj glavi otpisao jer sam izgubio šest meseci nekih igara u kontinuitetu. Ne želim da odem bilo gde nespreman. Na kraju krajeva, ko kupuje igraca koji je izašao iz povrede? U svakom slučaju ne znam ništa šta se dešava na tom polju, niti me interesuje, jer, kao što sam već ranije naveo samo da me posluži zdravlje, za sve ostalo ne brinem – završio je Topić razgovor za naš portal.

Autor: Nemanja Janošev
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE