Bakajoko spasio kožu Gatuzu, Lacio naneo novi poraz Parmi [VIDEO]

Odigrane su još tri utakmice 17. kola italijanske Serije A.

Trijumfom u Parmi Lacio je vezao drugu pobedu i napravio odličnu atmosferu pred okršaj sa gradskim rivalom Romom u narednom kolu, već u petak. Parma je, s druge strane, u velikom problemu, a ni promena trenera nije donela nikakvo poboljšanje, bar u prvom meču. Podsetimo, Roberto D’Aversa zamenio je Fabija Liveranija posle poraza u Bergamu.

Rimljani su poveli golom Luisa Alberta u 55. minutu, a konačan rezultat postavio je Kaisedo u 67. minutu, mada je najveći deo posla završio Sergej Milinković-Savić, koji je prebacio golmana Sepea, a Kaisedu je ostalo samo da pošalje loptu u praznu mrežu. Peti uzastopni poraz ostavio je “krstaše” u zoni ispadanja, Parma je na 19. mestu sa 12 bodova, dok je Lacio 8. sa 28.

Bakajoko je doneo veliku radost Đenaru Gatuzu i navijačima Napolija. Francuski internacionalac je svojim prvim golom u sezoni, postignutim u 90. minutu meča u Udinama, doneo trijumf Napolitancima i ostavio ih u vrhu tabele, a Gatuza i dalje na klupi. Prethodno je Insinje sa bele tačke u 15. minutu doneo prednost gostima, ali je Lazanja nešto kasnije iskoristio veliku grešku gostiju i poravnao na 1:1. U preostalih sat vremena Udineze je bio bolji rival, imale su “zebre” mnogo više prilika, ali je Bakajoko odlično skočio u 90. minutu i glavom, uz pomoć stative, savladao golmana domaćih. Nikola Maksimović igrao je od 15. minuta, kada je zamenio povređenog Manolasa.

Verona je slavila protiv Krotonea na svom “Bentegodiju” i goste ostavila prikovane za dno tabele. Tim iz “grada ljubavi” je stekao dva gola prednosti u prvih 45 minuta preko Nikole Kalinića i Federika Dimarka, a gosti su uspeli u nastavku samo da ublaže poraz, treći uzastopni, preko Brazilca Mesijasa. Za Veronu je igrao Ivan Ilić, dok je u timu Krotonea bio Miloš Vulić.

Parma – Lacio 0:2(0:0)
Luis Alberto 55′, Kaisedo 67′

Udineze – Napoli 1:2(1:1)
Lazanja 27′ – Insinje 15′(p), Bakajoko 90′

Verona – Krotone 2:1(2:0)
Kalinić 16′, Dimarko 25′ – Mesijas 55′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE