PONOVO ŽELE EVROPU: Milićević za SC o sezoni TSC, Mladenu Krstajiću, Sabu…

Vezista Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole Dejan Milićević izneo je za ,,Sportsku centralu” očekivanja uoči za drugi deo sezone, te se osvrnuo na događaje koji prate ovaj tim.

Značajno slabije igre TSC u aktuelnoj sezoni iznenadile su mnoge. Tim koji svoje utakmice igra u Senti, još neko vreme, igrao je po sistemu toplo-hladno, što ih trenutno stavlja na osmo mestu u šampionatu, za razliku od prethodne sezone, kada su bili apsolutni hit kao novi superligaš.

– Iskreno, nismo baš očekivali da će se sezona ovako odvijati po nas. U najmanju ruku smo bili uvereni da ćemo po bodovima biti među prvih 5-6 ekipa, ali pored svih okolnosti koje su nas zadesile dobro je i osmo mesto koje smo zauzeli na kraju prve polusezone – rekao je Milićević za ,,Sportsku centralu”.

Međutim, Milićević i njegovi saigrači veruju da će u prolećnom delu sezone, TSC pokazati svoje pravo lice i završiti među klubovima koji se bore za evropska takmičenja.

– Prešli smo tek pola puta. Verujem da će ekipa nadoknaditi izgubljeno iz prvog dela šampionata i da ćemo se uključiti u borbu za Evropu. Naravno tu je i Kup u kojem imamo najveće ambicije. Svesni smo da smo prošle godine ostvarili vrhunski uspeh i zadali sebi težak zadatak da to ponovimo i ove. Biće teško, ali borićemo se do kraja.

To će morati da urade bez prošlosezonskog najboljeg strelca lige Vladimira Silađija, koji je prihvatio ponudu iz Južne Koreje, odnosno Gangvona i otisnuo se u neke nove avanture.

– Sigurno da će se osetiti odlazak Silađija jer je i sam svojim igrama doprineo da TSC bude ovde gde je sad. Ipak je on bio 4-5 godina deo ovog kolektiva kao i najbolji strelac prošle sezone i zasluzio je ovaj iskorak u karijeri.

Smrt Zoltana Saba pogodila je čitavu sportsku Srbiju. Perspektivan stručnjak, nekada sjajan fudbaler Partizana, Vojvodine i drugih klubova, preminuo je u 49. godini života. Njega je nedavno nasledio bivši selektor Srbije Mladen Krstajić.

Na mesto šefa stručnog štaba došao je Mladen Krstajić. U prvim danima nas je upoznao sa zahtevima koje od nas očekuje. On veruje u nas i kvalitet koji posedujemo i potrudićemo se da se u Turskoj što bolje pripremimo na treninzima i prijateljskim utakmicama za nastavak prvenstva – kazao je Milićević.

,,Osmica” kluba iz Topole veruje da će klub učiniti sve kako bi Sabo zauvek ostao upamćen kao čovek koji je ispisao stranice istorije sa TSC.

– Sigurno da sećanje na Zoltana Saba nece izbledeti i verujem da će klub učiniti sve da ostane neki vid zahvalnosti za njegov rad i veliki doprinos klubu – podvukao je Milićević.

Milićević je ove sezone, do sada, odigrao 15 mečeva u prvenstvu i zabeležio učinak od jednog gola i tri asistencije.

Autor: Nemanja Janošev
Foto: FK TSC

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE