Stanković: Katai ne ide na pripreme

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je uoči početka zimskih priprema da Aleksandar Katai neće biti deo tima u tom periodu.

– Završili smo „prvo poluvreme“, ali ne smemo da se opustimo. Ciljevi ostaju isti, moramo da držimo gard visoko, jer nas očekuje paklen ritam u februaru i martu i u ta dva meseca mnogo toga može da se odluči. Idemo sedam dana na Kipar, pa potom u Tursku da brusimo formu i igramo prijateljske utakmice protiv kvalitetnih ekipa – počeo je Stanković.

Smatra šef stručnog štaba Crvene zvezde da ima prostora za napredak ekipe u svakom smislu.

– Možemo da napredujemo u svakom segmentu. Imam grupu igrača u kojoj svi žele da rade i uče. Mnogo smo utakmica odigrali tokom jeseni, ponekad je i umor učinio svoje, kako mentalni, tako i fizički. Nekada nismo delovali brilijantno, ali se videla ideja, zahtev i to kako smo želeli da izgledamo. Insistiraćemo na brzoj tranziciji na proleće i na razbijanju defanzivnog bloka. Tako Crvena zvezda mora da razmišlja, a uverili smo se u to kako nas ekipe dočekuju. Nijedan protivnik na Marakani, pa ni u gostima, sem možda dve ekipe nije izašao napadački protiv nas.

Stanković ističe i da je zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, ali da ima jednu želju.

– Zadovoljan sam igračkim kadrom koji imamo. Došao je Bakajoko koji je brz i dobar igrač, može da napravi razliku, s obzirom na to kako igramo. Radimo na dovođenju još jednog ofanzivca i to je to, ostatkom tima sam zadovoljan. Timskim radim sa direktorima Terzićem i Mrkelom i trudimo se da donosimo odluke koje su najbolje za Crvenu zvezdu.

Govorio je detaljnije i o situaciji sa Aleksandrom Kataijem.

– On će danas izaći sa nama na teren, ali će ostati u Beogradu na daljem oporavku. Očekujemo da se priključi u februaru, a što se datuma tiče i predviđanja tog tipa, još uvek ne znamo. Moramo da vidimo sa doktorima sve to, ali sam zadovoljan kako teče oporavak i svi zajedno smo optimisti.

Poželeo je i dobrodošlicu dvojcu iz Grafičara – Ričardu Odadi i Nikoli Stankoviću.

– Priključeni su prvom timu i želim im da se što pre naviknu na rad i uklope u grupu. Ozbiljno računam na njih dvojicu i preostaje im samo to da se pokažu u najboljem svetlu.

Prati Stanković i dešavanja u Milanu.

– Još uvek su prvi na tabeli, uprkos tome što imaju problema sa zdravstvenim biltenom. Pokazali su dobru igru i da su sa pravom lideru u Italiji. Mi do utakmice sa Milanom imamo više od mesec dana i veoma nam je bitno da se dobro spremimo na Kipru i u Turskoj. Imaju dobrog trenera, samopouzdanje, pa i kada ne igraju dobro uspevaju, individualnim kvalitetom rešavaju utakmice. Ipak, ima vremena do tog meča – zaključio je Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE