Terzić: Ben je blizu odlaska, četiri stranca u timu je malo, ulog u šampionatu je ogroman

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je za ,,Zvezda TV” o transfer planovima, kao i o ambicijama za nastavka sezone.

Terzić je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je otrkio da klub pregovara oko novog ugovora Nemanje Milunovića i da veruje da će sve biti pozitivno po tom pitanju.

– Sa Milunovićem smo razgovarali pre mesec dana i jutros, i čekam danas kada se završi trening da dođe i porazgovaramo ponovo. Mislim da tu oko njegovo ostanka ne bi trebalo da ima nešto sporno i da će ostati još dugo u klubu – započeo je Terzić.

Baš kao što je rekao i Mitar Mrkela nešto ranije i Terzić je istakao da neće bespotrebno dovoditi igrače, te je potvrdio da je klub u pregovorima sa Duškom Tošićem.

– Nećemo gomilati igrače. Sa Tošićem smo obavili razgovore krajem decembra. čuli smo se jutros i obavićemo ih i ovih dana. On ima poziv kluba i potrebno je da se poklope i njegove ambicije sa našim. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti.

Kada je reč o odlascima, prema rečima prvog čoveka kluba, El Fardu Ben i Miloš Degenek su najbliži da napuste crveno-bele.

– Ima konkretnih ponuda, pre svega za Bena i Degeneka. Procenićemo u skladu sa potrebama kluba. Razgovarao sam sa Mrkelom i Stankovićem. Može se desiti da odu i jedan i drugi, a može da se desi i da ostanu. U skladu sa njihovim odlascima, biće i dolazaka. Imamo ponude za mlade igrače. Petrovića, Gavrića i Nikolića.

Terzić je rekao da je finansijska situacija u klubu stabilna i da je ulog u šampionatu veći nego ranije.

Crvena zvezda će zatvoriti finansijsku konstrukciju do kraja juna meseca i imaćemo stabilno poslovanje koje neće opterećivati klub. Opuštanja nema. Moramo da se izborimo za četvrtu titulu. U igri je 57 bodova, devet bodova nije velika prednost. Četvrta titula bi značila više nego ranije. Ove godine pobednik nosi sve, gubitniku ne ostaje ništa. Pobednik ide u Ligu šampiona, dok svi ostali klubovi idu u Ligu konferencija, koja je neuporedivo slabija od Lige Evrope. Vraćamo se na mapu Evrope i učinićemo sve da iz tih dvomeča budemo uspešniji od Milana. Svesni smo kakav nas meč čeka. Nadam se da ćemo imati publike barem 30 odsto, odnosno 15.000.

O dodatnim pojačanjima, Zvezda će misliti ukoliko neko napusti ekipu. Tu se, pre svega, misli na Bena.

– Imamo problem stranaca. Poveli smo neke inicijative. Mislim da četiri stranca jeste malo kako bi se realizovali neki ciljevi. Otišao je Boaći, priključili smo Odadu, stigao je Bakajoko. Mislim da moramo uraditi nešto kako bi se broj stranaca sa četiri, povećao barem na pet. Mi ih trenutno imamo šest. Ben je najbliži odlasku i videćemo hoćemo li za njega dovoditi zamenu, ukoliko ode – rekao je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE