Veselin Vujović odao priznanje Đeroni: Kada sudija mora da krade za Francuze…

Sportsku javnost, koja je odavno izgubila veru u srpski rukomet, oduševile su partije reprezentacije Srbije protiv reprezentacije Francuske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Osvojena su tri boda, koja bi trebala da budu ključna oko overavanja plasmana.

Bivši selektor i proslavljeni igrač Veselin Vujović je sa pohvalom komentarisao dva meča reprezentacije Srbije.

 Svi mi koji smo u rukometu nismo mogli da dobijemo bolji poklon od rezultata koji je ostvarila naša selekcija. Neka smo dočekali i da su sudije krale naše momke da pomognu Francuzima. Godina je dobro počela. Desila se promena i u Savezu i u muškoj reprezentaciji. Daj Bože da ovo potraje. Napravili smo ogroman korak ka plasmanu na Evrpskom prvenstvu i verujem da nam neće pobeći, rekao je Vujović gostujući na Maxbet radiju.

Potom je prokomentarisao šta je Đerona doneo reprezentaciji.

Nije sa plašio da u trenucima kada se lomio rezultat pruži šansu svim igračima i svaka mu čast na tome. Postali su opušteniji, imaju emociju, nasmejani su, to nismo o sada viđali kod naših reprezentativaca. Verujem da u kontinuitetu možemo da pravimo dobre rezultate. Čini mi se da je Đerona doneo pre svega to da momci veruju u uspeh.

Osvrnuo se Vujović i na individualni učinak igrača.

Imao možda najboljui golmanski par na svetu, Milosavljev odličan u prvom meču, Cupara u drugom. Kukić je sazreo, držao konce igre u svojim rukama, Đorđić se rehabilitovao, nije se snalazio kod bivših selektora, dva meča na neverovatan način odigrao je Marsenić. Njegova fizička potrošnja je velika, s Francuzima je vodio titansku borbu. Prijatno me iznenadio desni bek Orbović, a velika novina je povratak Abutovića u reprezentaciju. Zajedno s Marsenićem dao je čvrstinu u odbrani, završio je legenda svetskog rukometa veselin Vujović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE