Cupara: Neverovatno, tako smo mlad, a hrabar tim

Golman rukometne reprezentacije Srbije Vladimir Cupara kazao je za ,,Žurnal” da je atmosfera u selekciji kao nikad pre, o čemu svedoče i dobri rezultati na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija posle dve utakmice sa Francuskom nema poraz i ima tri osvojena boda. Pravo iznenađenje, budući da je protivnik najtrofejnija evropska reprezentacija, dok se naša zemlja godinama nalazi u rukometnom ponoru.

– Bilo ko da je rekao da ćemo posle dva meča sa Francuskom imati tri boda proglasili bi ga ludim. Mi smo verovali da možemo da pobedimo, potajno smo gajili optimizam, ali da ćemo dominirati u dva meča sa takvom ekipom nismo bili svesni.

Trijumf nad Francuzima se čekao čak 20 godina.

– A, ja imam 26! Prosek naše reprezentacije je 24 godine, što je neverovatno, tako mlad, a tako hrabar tim. Mislim da svi moramo da budemo ponosni i zadovoljni. Sve je bilo dobro, dominirali smo u svim segmentima igre. Na kraju ne mogu da kažem da nismo imali sreće, sudije su malo pomogle Francuskoj, ali dobro, to je znak da smo bili odlični. Dobro smo se pripremili i dokazali da Zrenjanin nije slučajan. Imamo timski duh, imamo jedan drugog i to može da nadoknadi sve. Francuska ima kvalitet, ali nema timski duh, dok mi živimo jedni za druge. Zahvalan sam Bogu što imam ove momke i što sam deo ekipe.

Dolazak stranog selektora odmah je povukao mnoga pitanja u domaćoj sportskoj javnosti, ali, Španac Toni Đerona uspeo je da implementira svoj sistem igre koji je očigledno prijao srpskom timu.

– Nema tu mnogo filozofije, očigledno nam je promena prijala. Španski sistem je najbolji na svetu i mi smo ga odmah prihvatili. Sve je stvar detalja i dobre pripreme za utakmicu. Ove analize su neverovatna, tako spremni izađete na teren da u svakom momentu znate šta treba da radite. Svako ima zadatak i nema mnogo razmišljanja. Oduvek sam govorio da je stranac na našoj klupi pravo rešenje i ispostavilo se kao ispravno. Doveden je da napravi razliku, bio nam je preko potreban trener poput njega, sve se nekako pomerilo sa mrtve tačke – kazao je Cupara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE