Jokićev 10. dabl-dabl i novo ispisivanje istorije, Pokuševski ostvario san [VIDEO]

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su protekle noći Njujork Nikse sa 114:89 u okviru NBA lige.

Izabranici Majka Malouna su vezali i drugu uzastopnu pobedu i sada su posle 10 mečeva na skoru 5-5.

Nisu imali Nagetsi većih problema protiv Niksa i osim na početku meča, nikakve neizvesnosti nije bilo i pitanje pobednika se nije postavljalo. Nagetsi su u drugoj polovini prve deonice krenuli da pune koš Niksa da bi u jednom momentu krajem meča došli i do maksimalnih +30.

Ponovo je najbolji u dresu ekipe iz Kolorada bio Nikola Jokić, budući da je upisao 22 poena, imao 10 skokova i pet asistencija, što mu je donelo 10. dabl-dabl u sezoni. Takođe, pridružio se Oskaru Robertsonu kao jedini igrač koji je tokom prvih 10 mečeva u sezoni zabeležio učinak od najmanje 200 poena, 100 skokova i 100 asistencija. Kada je reč o Niksima, Džulijus Rendl utakmicu je završio sa 29 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Minute je u dresu Oklahoma siti Tandera ponovo dobio Aleksej Pokuševski. Mladi srpski centar i dalje uči i trnovit je put ka njemu, ali za njega je veoma važno da priliku dobija i da tim veruje u njega. Protiv Bruklina je nastupao naspram svog idola Kevina Durenta i tako ispunio želju da bude naspram jednog od najboljih svetskih igrača. Imao je i šta da vidi, s obzirom na to je Durent postigao 36 poena, a pritom imao i 11 skokova. S druge strane, Pokuševski je dobio 13 minuta i za to vreme postigao je tri poena i imao tri skoka.

U dresu Oklahome istakao se Hamidu Dijalo sa 25 koševa.

Bruklin Nets – Oklahoma siti Tander 116:129
Njujork Niks – Denver Nagets 89:114
Hjuston Rokets – Los Anđeles Lejkers 102:120
Minesota Timbervulfs – San Antonio Spars 96:88
Golden Stejt Voriors – Toronto Reptors 106:105

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE