Đerona pred Grčku: Ne treba potceniti rivala, moramo da iskoristimo momentum

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je uoči susreta sa Grčkom u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da ekipa mora da iskoristi momentum posle mečeva sa Francuskom, te da nikako ne sme da potceni narednog rivala.

Srbija je iznad svih očekivanja uspela da pobedi Francuze, a potom u Kreteju i remizira sa sedmostrukim evropskim prvakom, za odličnu poziciju u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo.

Selektor Đerona ističe da je predstojeći meč sa Grcima od izuzetne važnosti posle sjajnih partija protiv Francuza.

– Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao Francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći kaže selektor Toni Đerona, koji je posle velikog boda osvojenog u Kreteju, svestan da ekipa ima još prostora za napredak, momcima već ujutru pripremio video sa greškama i korekcijama koje bi trebalo napraviti.

– I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastična meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije.

Kada je reč o Grčkoj, Đerona podseća da oni nemaju igrače koji nastupaju u najvećim klubovima Starog kontinenta, ali da je u pitanju selekcija koja je u stanju da se bori svih 60 minuta.

– Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kod kuće. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu – jasan je Đerona.

Utakmica je na programu u sredu u ,,Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu od 17 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE