Evrokup: Francuzi iznenadili Lokomotivu, Budućnost deklasirala Burg [VIDEO]

Startovala je Top 16 faza košarkaškog Evrokupa.

Odmah u prvom meču dogodilo se iznenađenje. Ekipa francuskog Levaloa slavila je u Rusiji protiv Lokomotive i upisala prve bodove u grupi u kojoj je i naš Partizan, koji u sredu dočekuje Trento.

Metropoliten se dobro držao od starta meča, a poluvreme je pripalo domaćinu sa poenom razlike nakon što je Kuzminskas pogodio za dva poena mada je do kraja ostalo samo pola sekunde. Lokomotiva je igrala bolje u trećoj četvrtini, ali nije uspela da slomi čvrste goste koje sa klupe predvodi Jure Zdovc. Domaćin je imao sedam poena prednosti, ali su to Francuzi uspeli da sustignu početkom poslednjeg perioda i pređu u vođstvo koje su, iako minimalno, čuvali do kraja. U samom finišu Levaloa je prednost čuvao sa linije penala, a siguran realizator uglavnom je bio bivši Partizanov košarkaš Entoni Braun.

David Mišino je postigao 19 koševa za pobednika, uz po 6 skokova i asistencija. Entoni Braun je ubacio 17, a uhvatio je 8 lopti. Kod Lokomotive za koju nije igrao Najdžel Vilijams Gos, ali ni povreženi Alan Vilijams, najviše poena ubacio je Mindaugas Kuzminskas 21, Harvi je dodao 15, a Kraford 13.

Već naredne sedmice Partizan gostuje kod Metropolitana.

Podgorička Budućnost je demonstrirala silu u prvom meču u Top 16 fazi i ispratila francuski Burg sa minusom od 28 poena razlike iz Morače.

Iako su pre samo tri dana izgubili u Splitu, Podgoričani su odigrali sjajno protiv ekipe koja je dva puta slavila protiv Partizana u prvoj fazi takmičenja. Prednost koju je Budućnost stekla na stratu meča, do kraja utakmice samo se uvećavala, da bi u poslednjem minutu bilo i +30.

Nikola Ivanović je postigao 17 poena, Vili Rid jedan manje, ali su se istakli i Amadeo Dela Vale sa 15 i Melvin Edžim sa 14. Danilo Anđušić je bio najbolji kod slabih gostiju. Srpski reprezentativac ubacio je 17 poena, dok je jedan manje postigao hrvatski internacionalac Ivan Buva.

Lokomotiva – Metropoliten 79:83 (19:20, 18:16, 22:18, 20:29)

Budućnost – Burg 108:80 (26:17, 29:24, 29:25, 24:14)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE