Filipovski očekuje reakciju protiv Trenta: Nemamo izgovor, moramo da okrenemo novi list!

Košarkaši Partizana u sredu nastavljaju nastup u Evrokupu utakmicom 1. kola Top 16 faze.

U Beograd stiže italijanski Trento, a trener Saša Filipovski očekuje reakciju svojih igrača nakon poraza u Čačku.

Ako smo od pravog materijala, odreagovaćemo. Očekujem reakciju u odbrani, očekujem reakciju u napadu. Nema šta da se krije, to što smo izgubili od Borca nije dobro. Da li imamo izgovor? Nemamo izgovor! Ali ne možemo živeti u prošlosti. Imali smo sastanke, gledali utakmicu, detalj po detalj, radili na fundamentima igre na kojim smo pali u odbrani i napadu. Hteli, ne hteli, moramo da okrenemo novi list i da se fokusiramo jer igramo sa Trentom. Oni su ekipa koja igra brzo, ima iskusne igrače, pokretljive igrače na pozicijama 4 i 5, odlične šutere. Jesu nezgodna ekipa, ali spremamo se za njih maksimalno i očekujem da ćemo odigrati na visokom nivou sa velikom borbenošću 40 minuta i da ćemo pokazati ono šta radimo u sali, rekao je Filipovski.

Kapiten Novica Veličković naglasio je da crno-beli nikako ne smeju da dozvole brejk u prvom meču.

Krećemo u novu fazu koja se igra praktično od nule. U ovom trenutku, s obzirom na sve okolnosti, to nam možda i više odgovara jer se u najvećoj meri broji samo ono što dolazi. Imamo ispred sebe nezgodnog protivnika, ekipu koja ove sezone igra veoma dobro i koja će učiniti sve da već u prvom kolu uzme brejk. Mi to ne smemo da im dozvolimo. Ali, da bi došli do pobede moramo da odigramo mnogo bolje nego u Čačku, borbeno i pametno u oba pravca, izjavio je Veličković.

Utakmica je na programu u sredu od 20.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE