“Grobari” čekaju pojačanja, a Lončar poručuje: Ovo je stav kluba po tom pitanju!

Sportski direktor Partizana, Nikola Lončar, izjavio je da klub ne odustaje od zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni i da stručni štab i igrači imaju puno poverenje uprave kluba.

Lončar je istakao da je u ovom trenutku doneta odluka da se ne dovodi pojačanje po svaku cenu na poziciji četiri.

Stručni štab i ja kao sportski direktor, aktivno pratimo stanje na tržištu sa željom da postojeći tim koji u velikoj meri ima kontinuitet igranja zajedno, dodatno pojačamo. Nakon odlazaka Angole, Gordića i Stefana Jankovića, pojačali smo sastav na poziciji jedan dolaskom Perkinsa, dok je u ovom trenutku donesena odluka da se tim ne pojačava igračem koji pokriva poziciju četiri. Želja sportskog sektora nije da se igrač dovodi po svaku cenu kako bi popunio broj, već isključivo ukoliko može da postojieći tim unapredi i donese mu ono što u ovom trenutku nema. Zbog toga, ostavljamo mogućnost da se u nastavku sezone ipak pojačamo, ukoliko se na tržištu pojavi adekvatan igrač. Ukoliko to ne bude slučaj, razmotrićemo mogućnost da novac uložimo u neke mlađe igrače koji bi kroz nekoliko sezona mogli da postanu nosioci igre Partizana, rekao je Lončar za klupski sajt.

On je dodao da je ekipa u delikatnom trenutku, ali da veruje u pozitivne rezultate u mečevima koji slede.

Sredstva za dovođenje još jednog igrača su obezbeđena od strane uprave kluba, dok se obaveze prema postojećem sastavu izmiruju blagovremeno. Igrači koji čine tim Partizana poseduju kvalitet za mnogo veće rezultate od trenutnih i uvereni smo da će ih uz maksimalno angažovanje i posvećenost svojim obavezama ostvariti. Nalazimo se u delikatnom trenutku, ali čvrsto verujemo u svoj izbor i pozitivne rezultate u utakmicama koje slede, zaključio je sportski direktor crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PANTER POSLE OLIMPIJAKOSA: Imali smo utakmicu u svojim rukama

Košarkaši Partizana nisu uspeli juče da savladaju Olimpijakos u Evroligi. Imali su 14 poena viška, ali ni to im...

POVEZANE OBJAVE