Kalinić dobar u porazu Valensije, drama u Tel Avivu pripala Pirejcima

Utakmicama u Tel Avivu i Milanu okončana je prva polovina 19. kola košarkaške Evrolige.   

Makabi i Olimpijakos kao da su se pretplatili na dramatične završnice. U prvom delu prvenstva Olimpijakos je slavio protiv ,,Ponosa Izraela” trojkom Harisona u poslednjoj sekundi, a prošle sezone je Makabi na svom parketu, trojkom Vilbekina u završnici, upisao pobedu. Večeras su morali da igraju dodatnih pet minuta, posle kojih su bodovi pripali Pirejcima. Sve do poslednje četvrtine Makabi je bio u konstantnoj prednosti, a ona je u nekoliko navrata iznosila 9 poena razlike. Pirejci su počeli da se vraćaju u trećem periodu, da bi u vošstvo prešli na početku poslednje deonice. Maksimalna razlika u korist gostiju bila je +4, ali se prednost selila s jedne na drugu stranu do samog kraja regularnog dela. Trojka Vilbekina donela je dva razlike Makabiju, a onda su se do kraja šutirali penali. Slukas je pogodio oba na 3 sekunde pre kraja i izjednačio na 73:73. U dodatnih pet minuta Grci su ubacili tri trojke, a ona Saše Vezenkova donela im je + 5 u finišu. Ipak, imao je Makabi priliku da izbori još pet minuta igre, Vilbekin je fauliran u šutu sa centra terena, pa je dobio tri slobodna bacanja, prav dva je ubacio, ali ne i treće. Kod vošstva gostiju 88:87 Larencakis je pogodio prvo, a namerno promašio drugo bacanje, dok je pokušaj Brajanta preko celog terena završio na obruču koša gostiju.

Kostas Slukas je predvodio Pirejce do pobede sa 21 poenom i 11 asistencija, Larencakis je dodao 13, a Printezis 12 poena. Ni 25 poena Skotija Vilbekina nisu pomogla Izraelcima da vežu drugu pobedu u Evroligi, nakon trijumfa u Berlinu. Brajant je ubacio 15, Žižić 12, a Otelo Hanter je imao dabl-dabl učinak sa 11 koševa i 10 skokova. 

 

Jedna četvrtina bila je dovoljna Olimpiji da u Milanu pobedi Valensiju i to ubedljivo. Italijanski predstavnik dobio je drugu deonicu sa 33:16, čak sa 17 poena razlike, što je i presudilo u konačnom zbiru. Pokušavali su Španci da uhvate nekako priključak, a jedino su uspeli da u poslednjoj četvrtini smanje na -7, bilo je 76:69, ali su Milanezi odbili napad i mirno meč priveli kraju.

Odličnu utakmicu odigrao je Luiđi Datome. Bivši košarkaš Fenera je ubacio 27 poena i imao 6 skokova. Zapažen je bio i Malkolm Dilejni sa 17 koševa, te Zek Ledej sa 15 i Kevin Panter sa 14 poena. U ekipi Valensije Derik Vilijams je postigao 17 poena, ali je sjajan bio i naš Nikola Kalinić, koji je uz 15 koševa imao i 4 asistencije. Dvocifren učinak imao je i Klement Prepelič sa 12 poena.

Makabi – Olimpijakos 87:89 (18:13, 22:20, 15:19, 18:21, 14:16) posle produžetka

Olimpija Milano – Valensija 95:80 (21:20, 33:16, 22:24, 19:20)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE