Litvanci pali u Moskvi, novi dabl-dabl Milutinova (VIDEO)

CSKA – Žalgiris 83:73 (18:11, 27:21, 15:20, 23:21)

Lider Evrolige, moskovski CSKA, pobedio je litvanski Žalgiris i tako im nanaeo prvi poraz nakon šest uzastopnih trijumfa u elitnom takmičenju. U nekada najvećem sovjetskom derbiju ”Armejci” su na startu poveli sa 8:0 i prednost nisu ispuštali do kraja meča. Bilo je uspona i padova i kod jednih i kod drugih, Moskovljani su početkom treće deonice imali maksimalnu razliku, koja je u jednom trenutku iznosila +18. ”Zelena šuma” se nije predavala, a serijom od 7:0 na kraju treće i početkom poslednje četvrtine, stigli su na samo tri poena minusa, bilo je 60:57. Ipak, to je bilo sve, odgovorio je trojkama moskovski tim, pogađao je Majk Džejm i ubrzo je razlika ponovo bila dvocifrena, 67:57. Do kraja meča igralo se koš za koš, prednost domaćih nije padala ispod osam poena, a u finišu je išla i do +14. Na kraju je bilo 83:73 za domaće.   

Najviše poena u pobedničkoj ekipi postigao je Majk Džejms sa 21 poenom, pratio ga je Šengelija sa 18, Hilijard je dodao 17, a Vojtman 11. Nikola Milutinov, koji je pre meča dobio nagradu za najboljeg igrača meseca decembra u Evroligi, imao je dabl-dabl učinak. Postigao je srpski centar 10 koševa i uhvatio 14 lopti, za 27 minuta koliko je proveo na parketu. Kod gostiju istakao se Grigonis sa 16 poena, Vokap je dodao 14, a Lekavičijus i Hajs po 11. CSKA im 14 pobeda iz 18 utakmica, dok je Žalgiris ostao na 11 trijumfa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE