Nedović zatrpao koš Asvela, Bajernu i Lučiću drama protiv Zenita

Utakmicama u Minhenu i Atini završeno je 19. kolo Evolige, uz odložen meč u Madridu između Reala i Crvene zvezde.   

U okršaju dve ekipe koje su najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka sezone Bajern je pobedio Zenit iz Sankt Peterburga. U veoma neizvesnom meču presudila je jedna lopta, a utakmica će se pamtiti i po povratku Vladimira Lučića posle dužeg odsustva zbog povrede.

Zenit je konstantno bio u vođstvu od prvog minuta sve do polovine trećeg perioda. Tek tada je Bajeern prvi put poveo sa 47:46. Tim Andee Trinkijerija je od tog trenutka više bio u vođstvu, na početku poslednje četvrtine i sa sedam poena prednosti, ali je odlučio dramatičan finiš. Vladimir Lučić je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja u poslednjim minutima, ali je odlučila trojka Vejna Boldvina na pola minuta pre kraja. Pokušao je Bili Beron da donese trijumf Zenitu trojkom u poslednjem napadu svog tima, ali nije bio precizan.

Bio je ovo tek treći poraz Zenita u gostima, dok je Bajern stigao do 12. pobede i sada ima trijumf više od svog rivala. Najviše poena za tim iz Minhena postigao je junak pobede Vejn Boldvin 17, Vladimir Lučić je postigao 15, ali je imao i 4 skoka i 3 asistencije, dok je isti broj poena ubacio i Rejnolds, uz 6 uhvaćenih lopti. Efikasan je bio i Sili sa 14 koševa. Kod gostiju trojica igrača su iskočila dobrim učinkom. Gudaitis je ubacio 22 poena, Pangos je uz 17 koševa imao i 5 asistencija, a Ponitka uz 14 poena i 6 skokova.   Panatinaikos je ostavrio tek šesti trijumf u sezoni.

”Zeleni” iz Atine bili su bolji od francuskog Asvel koji još proslavlja dobijanje A licence, pa je vezao i četvrti uzastopni poraz u Evroligi. Gosti su bili bolji samo na šočetku meča, vodili su sve do rezultata 17:16, a onda je Pao napravio seriju 9:0, prešao u vođstvo koje nije ispuštao do kraja. U tom delu igre posebno se istakao Nemanja Nedović. Prednost domaćina nije prelazila deset poena sve do finiša, kada je otišla i na +19. Nemanja Nedović je odigrao još jedan fantastičan meč za Panatinaikos, nešto slabiji nego onaj protiv Makabija, ali je sada njegov tim slavio pobedu.

Srpski košarkaš ubacio je 33 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija, i to sve za samo 28 minuta na parketu. Papajanis je dodao 18 uz 8 skokova, a Mitroglu 11 i 9 uhvaćenih lopti. Kod Asvela 15 poena Kola i 13 Lajtija. Obe ekipe ostale su u donjem delu tabele sa malim izgledima za plasman u plej-of.

Bajern – Zenit 82:80 (13:19, 19:21, 24:16, 26:24)

Panatinaikos – Asvel 88:71 (25:21, 20:21, 25:18, 18:11)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE