Partizan razbio Trento, Perkins oduševio na debiju (VIDEO)

Košarkaši Partizana su zabeležili pobedu u prvom kolu TOP 16 faze Evrokupa pošto su savladali italijanski Trento sa ubedljivih 71:43 . Bio je to dobar meč izabranika Saša Filipovskog koji su od samog starta ušli koncentrisano u meč i u trenucima kada ih napad nije služio, odbranom lomili protivnika.

Partizan je ušao vrlo raspoložen u prvi period. Prvo su poveli 6:0 preko sjajnih prodora Kodija Milera-Mekintajera, a potom su mu se priključili i šuterski dangubić i Pejdž. Imali su crno-beli u dva navrata plus 10, ali je Trento šutevima spolja uspevao da održi glavu iznad vode. Debitovao je i Džoš Perkins koji je odmah sjajnom asistencijom omogućio atraktivno zakucavanje Mozliju, a i u poslednjem napadu je sjajno pronašao Zagorca koji uz zvuk sirene postavlja 24:16.

Druga četvrtina je protekla u većem delu u rasejanoj napadačkoj igri obe ekipe. Dosta promašenih šuteva i nelogičnih rešenja uslovili su jednu veoma loš i negledljiv period utakmice. U poslednjih dva minuta Džoš Perkins se uljučio u utakmicu i sa pet poena je povisio Partizanovu prednost na plus 15 i sa rezultatom 35:20 se otišlo na odmor.

U trećem periodu Partizan je nastavio da igra dobru odbranu, a popravili su napad u odnosu na drugi period. I dalje crno-bele nije služio šut, ali su uspevali timskom igrom da dođu do samog koša italijanske ekipe, tako da je Vil Mozli imao svoje momenta na asistencije Dangubića i Perkinsa. takvom igrom su u finišu četvrtine iznudili slobodna bacanja koja su im na kraju donele ubedljivih 54:30.

U četvrtom periodu, kako to obično biva kada je ovako visoka razlika, viđena je jedna revijalna košarka bez mngo obaveza. Trento nije bio u stanju da ugrozi pobedu Partizana, a ni visoko vođstvo. Naprotiv, crno-beli su vođstvo uvećali za konačnih 71:43.

Kod crno-belih najefikasniji je bio Mozli sa 12 poena i 7 skokova, Perkins je sakupio 11 uz 6 asistencija. U bledom Trentu jedini dvocifrene je bio Vilijams sa 15 poena.

Naredno kolo Partizan gostuje u Parizu ekipi Metropolitena koji je savladao Lokomotivu u Kubanu u prvom kolu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGLASIO SE I HANGA: Mislim da je sezona gotova!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putovaće u podgoricu na duel ABA lige sa Studentskim centrom. Crveno-beli vode sa 1:0 u četvrtfinalnoj...

POVEZANE OBJAVE