Srbija ubedljiva protiv Grčke

Srbija – Grčka 31:21 (15:12)

Rukometaši Srbije ostvarili su novu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Đerone u prvom poluvremenu nisu prikazali igru iz dvomeča sa Francuskom, ali ruku na srce ni protivnik nije bio inspirativan. Grci su u prvih desetak minuta držali priključak, iako je Srbija bila ta koja je diktirala ritam i uglavnom imala gol ili dva prednosti.

Čim je Srbija malo “zategla” odbranu to se odmah odrazilo i na rezultat – u 18. minutu “orlovi” su prvi put stekli četiri gola prednosti (12:8), a odmah zatim bilo je i 13:8. Selektor Grčke reagovao je tajm-autom, a igrači su njegove zamisli sa tajm-auta uspeli da sprovedu u delo na parketu. Serijom od 3:1 Grčka je smanjila rezultat na 14:11, a razlikom od tri gola završeno je i prvo poluvreme (15:12).

Sve dileme, ako ih je i bilo, rešene su na početku drugog poluvremena. Sjajno je Srbija otvorila drugi deo igre, postigla 4 gola bez ijednog primljenog, a semafor je pokazivao 19:12. Sedam golova prednosti u 35. minutu bili su dovoljan kapital za mirniju fazu meča, Srbija je mogla da igra rasterećenije, a i Grcima je bilo jasno da će ostati bez bodova u ovoj utakmici.

U nekoliko navrata Srbija je došla nadomak dvocifrene prednosti, a konačno je u tome uspela tri minuta pre kraja (29:19). Na kraju sigurna pobeda Srbije, koja je ostala lider posle tri odigrana meča, a do kraja ove faze kvalifikacija ostali su još mečevi sa Belgijom i duel u Grčkoj.

Osam golova, bez promašaja, postigao je Radivojević, a petostruki strelci bili su Kukić i Marsenić. Kod Grčke najefikasniji je bio Milonas sa 6 golova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE