Bertomeu: Partizan i Zvezda nisu jedini kandidati za A licencu, Evrokup je veoma važan

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, izgovorio je neke ohrabrujuće reči kada su u pitanju klubovi iz ABA lige.

Asvel i minhenski Bajern su veoma blizu dobijanja A evroligaške licence, dugogodišnjeg sna Partizana i Crvene zvezde, a Bertomeu je potvrdio da su večiti rivali kandidati za desetogodišnji ugovor. Međutim, nisu jedini.

Ima dosta timova širom Evrope koji žele da igraju Evroligu, lista je poduža, što govori o tome da je takmičenje uspešno. Moramo da gledamo tržište po tržište i da tražimo klubove koji mogu da rade samostalno i odgovore svim zahtevima takmičenja koji su veliki. Partizan i Crvena zvezda su kandidati, kao i Budućnost, ali imamo i klubove u Italiji, Španiji, Rusiji, koji mogu da budu kandidati za A licencu. Veoma je važan koncept Evrokupa, sa nekim klubovima imamo višegodišnju saradnju i mnogo nam je lakše da razmišljamo o njima kao kandidatima, rekao je Bertomeu.

On je potom dodatno apostrofirao važnost Evrokupa.

Evrokup je izuzetno važan, jer daje direktan plasman u Evroligu. U budućnosti će takmičenje biti sastavljeno od najjačih klubova tog ranga, jer će potencijalna buduća licenca doći upravo iz Evrokupa, kroz koji ćemo pokušati da pomognemo klubovima da postanu evroligaški nivo, zaključio je prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE