Nema ,,El klasika” u Superkupu Španije: Bilbao eliminisao Real [VIDEO]

Real Madrid – Atletik Bilbao 1:2 (0:2)
73′ Benzema – 18′, 38′ Garsija


Fudbaleri Atletik Bilbaa drugi su finalisti Superkupa Španije pošto su u Malagi savladali Real Madrid sa 2:1.

Sve poklone koje su im rivali pružili, igrači Bilbaa su oberučke prihvatili, konkretno Raul Garsija koji je sa dva gola doneo timu koji sa klupe predvodi Marselino Garsija Toral finale Superkupa.

Prvo je u 18. minutu, posle greške Lukasa Vaskeza, hladnokrvno rešio situaciju jedan na jedan sa Tibom Kurtoom koji je znao šta namerava Garsija, ali nije mogao da spreči Špančevu egzekuciju. Real nije uspevao preko Azara i drugara da izjednači, pa je Bilbao dospeo u priliku da duplira svoju prednost.

Lukas Vaskez je ponovo bio krivac. Ovog puta, srušio je Ikera Muniaina u sopstvenom šesnaestercu u 38. minutu susreta, odgovornost je preuzeo Garsija i pocepao mrežu Kurtoe za svoj drugi gol na utakmici.

Do kraja meča, Karim Benzema je prepolovio prednost Baskijaca i uprkos tome što je lopta posle njegovog finiša još dva puta završavala u golu Unaija Simona, rezultat je ostao nepromenjen. Naravno, oba gola su poništena, iz opravdanih razloga.

Bilbao se tako pridružio Barseloni u finalu, drugačijeg formata Superkupa Španije i dva tima će se u nedelju boriti za trofej u ovom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE