Pokuševski posle sjajne partije protiv Lejkersa: Gledao sam te igrače na televiziji kada sam imao 10 godina

Oduševio je sve Aleksej Pokuševski u NBA ligi do sada. Mladi srpski igrač iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj talenat, a rekord karijere je zabeležio u meču protiv šampiona Los Anđeles Lejkersa. postigao je 10 poena, a imao je i tri blokade.

– To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato što sam dovoljno visok, koristim ono što imam. Iz svake utakmice nešto učimo. Sada smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlični. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni će preuzeti stvari u svoje ruke i povesti, rekao je Pokuševski.

Kada je Lebron Džejms draftovan Pokuševski je imao svega jednu godinu, sada je igrao protiv njega i šampionske ekipe Lejkersa.

 Bilo je sjajno. Gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek veća. Bilo je teško, nešto sam i naučio i pokušaću to da pokažem na narednim utakmicama. Sećam se da sam gledao te igrače na televiziji još dok sam imao deset godina, Lebron je neverovatan, Dejvis takođe.

Svestan je da mu predstoji ogroman rad, iako je vidljivo da u Oklahomi s njim računaju na duže staze.

 Trenutno radim na svemu – driblingu, šutu, odbrani… Pokušavam da se unapredim. Ako želiš da budeš veliki igrač, moraš da budeš dobar u svemu na terenu, završio je Pokuševski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE