Vajthed MVP 1. kola Top 16 faze, Mozli lider sa 4 blokade [VIDEO]

Košarkaši Mornara ostvarili su veliku pobedu protiv Gran Kanarije, a Ajzeja Vajthed je zaslužio priznanje za najkorisnijeg igrača 1. kola Top 16 faze Evrokupa.

Vajthed je u pobedi 102:100 ostvario rekord karijere, postigao 28 poena (6/11 za 2p, 4/4 za 3p), uz 5 asistencija, 3 skoka i 4 iznuđena faula. Sve to bilo je dovoljno za indeks korisnosti 30, što je takođe lični rekord za ovog američkog košarkaša.

Na istom meču, igrač Gran Kanarije, A.J. Sloter, ostvario je indeks 34, a mesto u najboljem timu kola izborili su Marko Belineli i Vinsent Hanter iz bolonjskog Virtusa (obojica sa indeksom 29), odnosno Nikola Ivanović iz Budućnosti i Kendrik Peri iz Cedevita Olimpije sa indeksom 28.

Vajthed je bio najbolji strelac u ovom kolu, najbolji skakač takođe dolazi iz Mornara (Tejlor Smit, 11 skokova), a najbolji asistenti su Sloter i Džastin Kobs sa po 10 asistencija. Centar Partizana, Vilijam Mozli, predvodi listu najboljih blokera u ovom kolu, ostvarivši četiri blokade u ubedljivom trijumfu crno-belih protiv Trenta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANSKI MEDIJI JAVLJAJU: On će voditi Barselonu naredne sezone

Kako stvari stoje trener Barselone Ćavi Ernandes ostaće trener tog kluba najmanje do kraja svog ugovora, a to je...

POVEZANE OBJAVE