Brazilska veza čini svoje: Liverpul pronašao rešenje u Realu

Fudbalski klub Liverpul u potrazi je za štoperom koji bi bio zamena za Virdžila van Dajka do kraja ove sezone.

Iako Fabinjo izvrsno obavlja posao na poziciji štopera nakon što je utvrđeno da će Virdžil van Dajk propustiti veći deo sezone zbog povrede ligamenata kolena, Jirgen Klop bi želeo da Brazilca vrati u vezni red, a dovede proverenog defanzivca.

Žoel Matip nije konstantan i ima problema sa povredama, mladi Ris Vilijams ne uliva poverenje i sve je to posledica slabih izdanja Liverpulove odbrane u poslednje vreme. Klop je čak probao i sa Hendersonom na poziciji štopera, ali to nije rešenje koje mu može doneti boljitak. Isticao je nemački strateg više puta da ,,crveni” neće trošiti u zimskom prelaznom roku i uistinu, neće, ali niko nije rekao da se neće pojačati.

Naime, Liverpul je zainteresovan za štopera madridskog Reala Edera Militaa, koji bi stigao na pozajmicu. Morao bi šampion Engleske da izdvoji određenu svotu novca na ime obeštećenja za šestomesečnu pozajmicu, kao i platu, ali ne bi to bilo previše i svakako je ulog vredan nastavka borbe u Ligi šampiona i Premijer ligi. Ujedno, veliku stvar kod čitavog posla, trebalo bi da urade Brazilci Alison, Firmino i Fabinjo, koji su u odličnim odnosima sa mladim Militaom.

Dvadesetdvogodišnjak se, poput Luke Jovića, nije snašao u Madridu iako je stigao za pozamašnu svotu novca iz Porta pre dve sezone. Tek dva nastupa u La ligi i jedan u Ligi šampiona nisu dovoljne za njegov napredak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Larkin odbio Fener, poznato u kom klubu nastavlja karijeru

Košarkaš Efesa Šejn Larkin je glavna tema u košarkaškim krugovima u Turskoj. Mnogo se spekuliše u kom klubu će...

POVEZANE OBJAVE