Lacio glavni u ”Večnom gradu” (VIDEO)

Lacio – Roma 3:0 (2:0) Imobile 14′, Luis Alberto 23′,67′

Čuveni Derbi dela Kapitale otvorio je 18. kolo italijanske Serije A. Meč između Lacija i Rome očekivao se s nestrpljenjem pošto su obe ekipe bile u dobroj formi pred ovaj duel. Ipak, od prave borbe nije bilo ništa, i čini se da odavno neki od rimskih rivala nije lakše upisao bodove u gradskom derbiju, nego što je to Lacio učinio večeras.   

Posle velike greške odbrane Rome, prvo Ibanjeza, a zatim i Mansinija, najbolji strelac ”nebeskoplavih” Ćiro Imobile poslao je loptu pod prečku Lopeza. Nije odbrana ”Vučice” bila na potrebnom nivou ni devet minuta kasnije, kada je Luis Alberto iskoristio dodavanje Lacarija i preciznim udarcem iz kaznenog prostora duplirao prednost svog tima.   

Najbolju priliku u nastavku imao je Sergej Milinković-Savić posle sat vremena igre, ali je Lopez bio uspešniji. Mogao je i Imobile da povisi prednost Lacijala, ali to što nisu njih dvojica uspeli, pošlo je za nogom ponovo Luisu Albertu u 67. minutu. Španac je odmerenim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u levi donji ugao van domaša Lopezovih ruku. Roma je mogla u samom finišu preko Edina Džeka da postigne počasni pogodak, ali to nije dozvolio golman Lacija Pepe Reina.    

Lacio je sa ova tri boda došao do 31 osvojenog, koliko imaju i Atalanta i Napoli, doduše ove dve ekipe imaju i dva meča manje odigrana. Roma je ostala na 34 boda i za sada je na 4. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Ludnica u Pioniru, Makabi došao do vođstva

Neverovatan treći meč plej-of serije odigrali su Makabi i Panatinaikos u Beogradu. Na kraju "Ponos Izraela" je slavio 85:83...

POVEZANE OBJAVE