Šalke okuplja iskusnu družinu u borbi za opstanak

Fudbalski klub Šalke posegnuće za pojedinim iskusnim fudbalerima u zimskom prelaznom roku ne bi li izborili opstanak u Bundesligi.

Katastrofalna godina je iza posrnulog giganta iz Gelzenkirhena, koji na čak 30 mečeva pre prošlog vikenda nije znao za pobedu. U stilu su zabeležili prvi trijumf u sezoni, budući da je stigao protiv Hofenhajma, kada su im ,,spakovali” četiri gola.

Prethodno se vratio Sead Kolašinac, a sada se spominje da bi im još jedan prekaljeni bek mogao pomoći u borbi za opstanak. U pitanju je bivši desni bek Bajerna Rafinja. Brazilac trenutno brani boje Olimpijakosa, ali bi prema pisanju ,,Bilda” želeo da se vrati u Bundesligu i po drugi put zaigra za Šalke.

Pet godina je nastupao za tim iz Gelzenkirhena, u periodu od 2005. do 2010. gde je stekao status jednog od boljih defanzivaca u Nemačkoj, te je nakon kratkog boravka u Đenovi, igrao osam sezona za Bajern.

Osim Rafinje, spekuliše se da bi i Klas-Jan Huntelar mogao da se vrati u redove sedmostrukog prvaka Nemačke.

Posle 15 utakmica, Šalke trenutno ima sedam bodova, šest manje od Armenije Bielfeld koja je prva iznad crte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE