Spektakl u Železniku, FMP slavio posle dva produžetka

Košarkaši FMP-a i Splita odigrali su vrlo uzbudljiv i neizvestan meč u Železniku koji je pripao domaćinu sa 96:92.

Početak meča je u potpunosti pripao Splićanima. Posle prvih 10 minuta je bilo 15:27, i domaćin nije mogao da pronađe ritam u napadu.

Ipak, sredinom drugog dela FMP uspeva da uspostavi svoj ritam i do poluvremena praktično stižu vođstvo gostiju.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo domaćima koji su imali vođstvo tokom čitavog dela, najviše plus 9. Činilo se da bodovi ostaju u Železniku, ali Splićani postižu trojku za izjednačenje preko Marka Lukovića. FMP je imao napad za pobedu, ali je Đorđević promašio čist zicer.

U produžetku je kao i u regularnom delu, viđeno dosta borbe i preokreta. Posle trojke Marka Radovanovića za 81:81 u poslednji 90 sekundi nije viđen koš, a Split je promašio dva šuta za pobedu – preko Marka Lukovića za tri i Sanija Čampare posle ofanzivnog skoka.

Drugi produžetak je počeo sa vođstvom Splita 81:85, ali ubrzo je FMP posle trojke Nenadića došao do vođstva 86:85. U samom finišu igralo se otvorenog garda, FMP je preko Macure imao i plus 4, ali Split se nije predavao nijednog trenutka.

Možda ključan koš viđen je na 45 sekundi pre kraja, kada je Filip Čović probio i asistirao Lazareviću koji je utrčavao po čeonoj liniji i zakucao uz faul. Tu je domaćin otišao na plus 5 i to je bila prednost koju Split nije uspeo da nadoknadi.

A bilo je prilika. Filip Čović je isključen, Split je imao poslednjih 20 sekundi šutnuo 6 penala, ali samo su tri iskoristili, tako da na kraju FMP slavi sa 96:92.

Kod pobednika najbolji je bio Nenadić sa 23 poena, Radovanović je postigao 13, debitant Izundu i Đoršević po 10.

Kod Splićana Luković 25, Ukić 18, Marčinković 11.

Posle ovog kola FMP i Split imaju isti skor 5-9.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE