Košmarni crno-beli snovi o plej-ofu: Ivanović razbio Partizan u četvrtoj četvrtini

Budućnost – Partizan 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18)

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA ligi i verovatno prebrinuli sve brige oko plasmana u plej-of, mada ne onako kako su očekivali navijači. Budućnost je savladala crno-bele zahvaljujući briljantnoj igri Nikole Ivanovića u četvrtoj četvrtini.

Partizan je poveo trojkom Dangubića, a onda skoro punih pet minuta nije uspeo da poentira iz igre. Domaćin je napravio seriju od 7:0, a na isteku 6. minuta košem Dela Valea stekao prednost od 11:6. Usledila je sjajna epizoda Uroša Trifunovića koji je praktično za minut postigao 8 poena, a nakon trojke Perkinsa crno-beli su ponovo poveli, 19:16 na nešto manje od dva minuta do kraja prve deonice. Petar Mijović je zatražio tajm-aut, Budućnost je zaustavila momentum crno-belih, koji su posle prve četvrtine ipak zadržali poen prednosti (21:20).

Budućnost je bolje počela i drugu četvrtinu, stekla i najveću prednost u prvom poluvremenu (29:23), međutim stigla je reakcija u vidu dve trojke Perkinsa i Mike za novo izjednačenje. Ivanović je bio začetnik nove serije Podgoričana, imala je Budućnost 34:29 i napad, a crno-beli su uhvatili novi priključak i poenima Miler-Mekintajera i Mike prišli na 34:33. U finišu prvog dela novu energiju ekipi Budućnosti doneo je Džastin Kobs koji je postigao poslednjih 5 poena za svoj tim u prvom poluvremenu i vođstvo od 41:36 nakon 20 minuta košarke.

Raspoložen je na početku drugog dela bio Markus Pejdž, pogodio je dve trojke, a nakon druge crno-beli su ponovo poveli, 44:43. Novom trojkom Mike u 26. minutu Partizan je poveo sa 52:49, a u preostala četiri minuta viđen je samo jedan koš iz igre. Uz puno grešaka i promašaja sa obe strane treća četvrtina je završena nerešenim rezultatom, 54:54.

Poslednja četvrtina počela je tehničkim greškama za Nikolu Ivanovića i Petra Mijovića, Trifunović je pogodio jedno slobodno bacanje, a na drugoj strani Budućnost je na krilima Ivanovića koji je postigao 8 poena došla do vođstva 64:57. Dva minuta pre kraja Budućnost je imala dvocifrenu prednost, ali je Partizan uspeo da napravi seriju od 7:0 za 75:72 46 sekundi pre kraja.

Čovek odluke, Nikola Ivanović, postigao je trojku 22 sekunde pre kraja i tako stavio tačku na meč i svoju sjajnu igru. Ubacio je 25 poena, 17 u poslednjoj četvrtini, a dvocifren je bio i Dela Vale sa 17 poena. Kod Partizana Zagorac 14, Mika 11, a Perkins 10 poena.

Partizan nakon ovog poraza ima negativan skor, 7-8, dok je Budućnost na 10 pobeda i 2 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE