Izostalo “Crveno usijanje” na Enfildu, Totenhem pobedio na strani posle dva meseca [VIDEO]

Pobeda Totenhema i remi u najvećem derbiju engleskog fudbala ishodi su prve dve nedeljne utakmice u Premijer ligi.

Mnogo se očekivalo od duela dva najveća rivala u Engleskoj, Liverpula i Mančester Junajteda. Odavno se nije dogodilo da ova dva tima međusobni okršaj dočekuju na dva prva mesta na tabeli. Junajted je bio neočekivani lider, dok je aktuelni šampion zaostajao tri boda. U međuvremenu je Lester, pobedom nad Sautemptonom razdvojio “redse” i Junajted, ali to nije umanjilo draž meča kome su nedostajali samo navijači na tribinama ali, ispostavilo se na kraju, i golovi.

Poslednju pobedu na “Enfildu” Junajted je zabeležio pre tačno četiri godine, 17. januara 2016. godine, kada je Vejn Runi, od juče fudbalski penzioner, doneo pobedu “crvenim đavolima”. Nakon toga još pet puta su igrali ovi rivali u Liverpulu, četiri meča u prvenstvu i jedan u Ligi Evrope. Tri utakmice dobio je domaćin, a dva puta bilo je 0:0. Junajted je postigao samo jedan gol za tih 450 minuta.

Ni sada tim iz Mančestera nije zatresao mrežu Liverpula, ali može da bude zadovoljan osvojenim bodom i ostankom na čelu premijerligaškog karavana. Po šansama, onim iz reda stoprocentnih, gosti su bili bliži trijumfu pošto su imali dve kolosalne u drugom poluvremenu. Prvo je Bruno Fernandeš slabo šutirao iz izgledne situacije, da bi zatim Pogba uputio mnogo snažniji udarac, ali je tukao pravo u Alisona. Liverpul je imao veći posed, ali osim dva pokušaja Salaha, jednom u prvom, a jednom u drugom poluvremenu, nije uspeo ozbiljnije da zapreti Davidu de Hei. Sada Junajted ima 37 bodova na vrhu tabele, prati ga Lester sa 35, dok je Liverpul treći sa 34.

Posle četiri utakmice bez pobede u gostima u Premijer ligi, Totenhem je osvojio ceo plen u Šefildu. Više od dva meseca trebala su ekipi Žozea Murinja da slavi na strani, a to se protiv poslednjeplasirane ekipe prvenstva i očekivalo. Već u 5. minutu Orije je posle odličnog kornera Sona doveo “pevce” u vođstvo, a pred odlazak na odmor Hari Kejn je duplirao prednost gostiju. Najbolji pojedinac Jorkširaca ove sezone, Dejvid Mekgoldrik, uspeo je da smanji u 59. minutu posle odlične reakcije na centaršut Fleka.

Samo tri minuta trajala je radost ekipe Krisa Vajldera i nada da mogu izbeći poraz, već 16. u 19 kola Premijer lige. U 62. minutu Ndombele je na spektakularan način zahvatio loptu na drugoj stativi i uspeo da lopuje nemoćnog Ramsdejla i gotovo nemoguće pozicije. Taj pogodak definitivno je ugasio sve nade “oštrica” u povoljan ishod i gostima nije bilo teško da sačuvaju pobedu.

Liverpul – Mančester Junajted 0:0

Šefild Junajted – Totenhem 1:3(0:2)
Mekgoldrik 59′ – Orije 5′, Kejn 40′, Ndombele 62′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

HOĆE LI IGRATI VEČERAS: Zek Ledej odradio trening sa ekipom

Šampion ABA lige Partizan, večeras igra veoma važnu utakmicu u Evroligi, a protivnik mu je Olimpijakos. Meč je na programu...

POVEZANE OBJAVE