KAKAV POVRATAK: Jović ušao, dao dva gola i doneo pobedu Ajntrahtu [VIDEO]

Bajern – Frajburg 2:1(1:0)

Levandovski 7′, Miler 74′ – Petersen 62′

Ajntraht – Šalke 3:1(1:1)

Andre Silva 21′, Jović 72′,90+2′ – Houp 29

Pobede Bajerna i Ajntrahta zatvorile su 16. kolo nemačke Bundeslige.   

Drugi debi u dresu ”Orlova” iz Frankfurta imao je Luka Jović, a srpskom napadaču trebalo je samo deset minuta da podseti na partije iz svog prvog mandata u Ajntrahtu. Fudbaler Reala, koji će do leta igrati na pozajmici u Frankfurtu, postigao je prvi gol u svom stilu, u 72. minutu, koji je doneo novo vođstvo timu iz grada na Majni. Joviću je, da sve bude idealnije, asistirao Filip Kostić, uputivši centaršut sa leve strane koji je napadač volejem prosledio u mrežu. Luka Jović je u igru ušao u 62. minutu, kada je zamenio Durma.  Nije to bilo sve od tandema Kostić- Jović u ovom meču. U prvom minutu nadoknade Kostić je još jednom umakao po levoj strani, pronašao Jovića, a ovaj se posle driblinga i udarca u desni donji ugao, po drugi put upisao u strelce. Za sve vreme boravka u Madridu Jović je postigao dva gola, dok mu je u Ajntrahtu za takav učinak trebalsamo pola sata.    

Ajntraht je poveo golom Andre Silve u 21. minutu, ali je Amerikanac Houp izjednačio osam minuta docnije. Pogodaka nakon toga nije bilo sve do Jovićevog projektila. Pored srpskog dvojca u dresu Ajntrahta, za Šalke je igrao Matija Nastasić.    

Nakon četvrte uzastopne pobede u Bundesligi Ajntraht je skočio na deobu đestog mesta sa ekipom Volfsburga, dok je Šalke ponovo na začelju sa sedam bodova, koliko ima i ekipa Majnca.   

Bajern je u prethodnoj sedmici izgubio u Menhengladbahu u Bundesligi i ispao iz Kupa, šutirajući slabije penale od drugoligaša Holštajna u Kilu. Znalo se da će Bavarci imati težak posao protiv Frajburga, tima koji je u najboljoj formi u Nemačkoj i iza sebe je imao pet vezanih prvenstvenih pobeda. Na kraju je šampion osvojio nova tri boda, ali ne bi bilo nezasluženo da je jedan otišao u Frajburg. Svojim 21. prvenstvenim golom Robert Levandovski je doveo Bajern u vođstvo u 7. minutu. Bila je to filigrantski precizna akcija domaćina, a posle dodavanja Tomasa Milera Poljak je sproveo loptu u mrežu. Propustio je Bajern neke prilike u nastavku meča i kažnjen je za to u 62. minutu. Samo što je kročio na teren, iskusni Nils Petersen je odlično reagovao posle kornera i poslao loptu iza leđa Nojera koji je uspeo da je spreči da ne dođe do mreže, ali ne i da pređe gol liniju.

Uozbiljili su se domaći, ponovo napadali svim silama, a posle ubacivanja Sanea u 74. minutu Tomas Miler je postigao gol za novo vođstvo i, ispostaviće se, pobedu Bajerna. Ipak, moglo je biti drugačije, u prvom minutu sudijske nadoknade Frajburg je imao veliku šansu, ali je prečka spasila šampiona Nemačke i Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE