TSC protiv Arsenala započinje seriju pripremnih utakmica

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole danas igraju sa ekipom ruskog Arsenala iz Tule, prvu od četiri prijateljske utakmice na pripremama u Turskoj, koje će im poslužiti da uđu u što bolju formu za predstojeći drugi deo sezone u Superligi.

Duel sa ruskim Arsenalom igraće se od 15 sati i biće to prvi meč u kome će sa klupe tim TSC voditi novi šef stručnog štaba Mladen Krstajić, koji je preuzeo tim početkom januara.

– Pred ovaj meč, pomoćni trener Dušan Bajić, koji je u TSC došao zajedno sa Krstajićem, izrazio je zadovoljstvo uslovima koje ekipa ima u Belenu u Antaliji. „Zaista odlični uslovi, pored hotela i odličan teren na kome smo već uradili više treninga – rekao je Bajić.

On je istakao i da je stručni štab veoma zadovoljan dosadašnjim radom sa ekipom TSC, od početka priprema, prvih nedelju dana u Bačkoj Topoli, a potom od petka u Antaliji.

Momci su se dobro oporavili od puta, i odmah ušli u novi ritam rada. Tokom priprema u Turskoj planirano je da se baziramo na stvaranje modela igre i nekih taktičkih principa. Momci već prihvataju taktičke zahteve koji se stavljaju pred njih, i verujem da će iz toga proizići i kvalitetna igra i rezultat – istakao je Bajić.


Golman Nenad Filipović takođe je istakao da su uslovi u Beleku odlični.

– Odlično smo se oporavili od puta, I psole bazičnih priprema kod kuće, sada se uigravamo. Tu su kontrolne utakmice koje će takođe biti važne da se što bolje pripremimo za nastavak sezone, I za prvi meč koji 6. februara igramo sa Vojvodinom – rekao je on.

Filipović je dodao da ekipa posmatra predstojeće četiri pripremne utakmice kao uvertiru u drugi deo sezone, I da, iako rezultat nije u prvom planu, za TSC je bitan.

– Mi uvek idemo na pobedu – dodao je on.


Posle utakmice sa Arsenalom iz Tule, TSC će odigrati još tri utakmice u Turskoj – 20. januara sa bugarskim Ludogorecom, 23. januara sa ukrajinskim Olimpikom iz Donjecka i 27. Januara sa Fudbalskim klubom Čikšeredu iz Rumunije.

Foto: FK TSC

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE