Vulićev prvenac u ubedljivoj pobedi Krotonea, Đuričić sprečio ,,krstaše” da odnesu plen iz Ređo Emilije [VIDEO]

Atalanta – Đenova 0:0

Krotone – Benevento 4:1(2:0)

Glik 5′(ag), Simi 29′,54′, Vulić 65′ – Falke 82′

Sasuolo – Parma 1:1(0:1)

Đuričić 90+5′(p) – Kucka 37′

Dva remija i pobeda Krotonea u popodnevnim utakmicama italijanske Serije A, a strelci su bili i srpski internacionalci Vulić i Đuričić.   

Sjajnu partiju prikazao je Krotone u meču protiv Beneventa. U sudaru dve ekipe koje su ovog leta ušle u Seriju A domaćin je slavio sa 4:1, ali je i dalje ostao na začelju tabele. Meč je obeležio Nigerijac Nkvanko Simi, strelac drugog i trećeg gola za Kalabreze, ali i igrač posle čijeg je pokušaja Glik zatresao sopstvenu mrežu za vošstvo Krotonea. Četvrti pogodak za domaćina postigao je naš Miloš Vulić. Bio je to prvenac Kruševljanina na privremenom radu na Apeninima, a postignut je na majstroski način. Vulić se oslobodio dvojice rivala na levoj strani i onda preciznim udarcem pogodio suprotan ugao gola golmana Motipa. ,,Veštice” su uspele da ublaže poraz pogotkom Faklea u 82. minutu. Sada Krotone ima 12 bodova, dok je Benevento na 11. mestu sa 21 bodom.   

Sekundi su nedostajali Parmi da pobedi Sasuolo u Ređo Emiliji i prekine niz od osam utakmica bez trijumfa. Ovako su samo prekinuli crni niz od četiri uzastopna poraza, a glavni ,,krivac” za to je Filip Đuričić koji je bio siguran realizator jedanaesterca u 95. minutu. Parma je vodila od 37. minuta kada je precizan bio Kucka, ali je pred fajront u kaznenom prostoru ,,Krstaša” srušen Ferari, a srpski reprezentativac, koji je u igru ušao tek u 59. minutu, bio je hladnokrvan egzekutor. Sasuolo je sada 8. sa 30 bodova na kontu, dok je Parma pretposlednja 19. sa samo 13 osovojenih bodova.   

Razočarala je Atalanta protiv Đenove. Tim iz Bergama nije uspeo da zatrese mrežu rivala posle četiri uzastopne pobede u Seriji A i čak 25 postignutih pogodaka na prethodnih osam utakmica. Najbolju šansu u prvom delu imao je Zapata, a u nastavku je Hatebor pogodio okvir gola. Mogli su i gosti da zatresu mrežu tima iz Bergama, priliku je u finišu prvog dela imao Šomurodov. Atalanta je 6. sa 32 boda, dok je Đenova, za koju je ceo meč odigrao Ivan Radovanović, na 15. mestu sa 16 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE