Olimpijski komitet proglasio najbolje sportiste za 2020.

Olimpijski komitet danas je odabrao najbolje sportiste za 2020. godinu.

Titulu najuspešnijih sportista za 2020. godinu poneli su Novak Đoković I Bobana Momčilović Velićković, dok je za najuspešnijeg trenera proglašena Jasna Šekarić.

U kategoriji najuspešniji mladi sportista, prestižno priznanje je osvojio je hokejaš Matija Dinić. 

Specijalno priznanje za ostvarene rezultate dobila je mlada džudistkinja Andrea Stojadinov.  Priznanje ,,Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu I jačanju olimpijskog pokreta posthumno je dodeljeno profesorki Ivanki Gajić.

Usled situacije sa pandemijom koronavirusa, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, nisu dodeljena priznanja najuspešnijem muškom i ženskom timu.

Posthumno Bobana Momčilović Veličković, koja je u februaru 2020. godine osvojila zlatnu medalju, na Evropskom prvenstvu održanom u Vroclavu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. Ovo je bila treća titula evropskog šampiona za našu strelkinju.

Titulu najuspešnijeg sportiste za proteklu godinu dobio je Novak Đoković, koji je šesti put godinu završio kao prvi na ATP listi. Ovo je ukupno deveto priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najboljeg sportistu koje je otišlo u ruke Đokovića, a treće uzastopno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ANGT EVROLIGA: Megi specijalna pozivnica, učestvuje i tim van Evrope

Seniorski tim Mege ostvario je ubedljivu pobedu na startu plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije. Juniorski pogon je u međuvremenu...

POVEZANE OBJAVE