KRALJ SE SAPLEO: Dramatična i ogromna pobeda Zvezde protiv Reala! [VIDEO]

Real Madrid – Crvena zvezda 77:79
(21:23, 19:22, 18:21, 19:13)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Real u Madridu rezultatom 79:77 u odloženom meču 19. runde Evrolige.

Veoma dobra partija izabranika Dejana Radonjića, koji su tokom čitavog meča diktirali tempo i uz sitne oscilacije uspeli da izađu na kraj trećim najboljim timom Evrolige.

Gosti su vrlo dobro otvorili ovaj meč, što je svakako uvek značajno protiv rivala kakav je Real Madrid. Poeni Voldena, Kuzmića i Radanova doneli su crveno-belima pet poena zalihe. Najavio je Ognjen Kuzmić dobru partiju i bitku sa Tavaresom, sa kojim, naravno, nije lako igrati. Već posle pet minuta imao je pet skokova, a raspoloženo je u susret ušao u Vodlen koji je bio dvocifren nakon šest minuta igre.

Real je uz pomoć Laprovitole i njegove dve trojke, te Tavaresove standardne igre pod košem rivala, imao priključak, ali utisak je da su se više namučili za svoje poene u prvoj deonici. Ulazak Tajusa u nastavku razmrdao je Real, koji je uspeo da dođe do vođstva po prvi put. Povremeno je Kolom uspevao da prelako došeta do koša protivnika, a prednost crveno-belima je vratio Volden 12. poenom na susretu.

Dobro je delovala Crvena zvezda protiv favorizovanog Reala i sjajnom trojkom Duopa Rita, te dobrom odbranom u narednom napadu, obezbedila sebi pet poena prednosti na kraju prvog poluvremena.

Gde je stao, tu je i nastavio Duop Rit u nastavku. Sjajnim pogotkom za tri doneo je Zvezdi +7, a pomagao mu je u tim momentima i Aleksa Radanov poenima i asistencijom. Pojedine greške, omogućile su Madriđanima da održe priključak. Daleko od toga da je Real briljirao, ali pomagala im je Zvezda povremeno da budu rezultatski uz rivala.

Džoni O’Brajant je odlično reagovao u nekoliko situacija, te je Zvezda nakon dobre odbrane u završnici treće deonice izborila kontru, da bi Dobrić bio fauliran na desetinku do kraja. U Realovom domu imati +8 pred završni kvartal, ipak je nešto ogromno. Sjajnu rolu imao je Dobrić na ovoj utakmici kako u napadu, tako i u odbrani, koja je radila izuzetan posao.

Slabu četvrtu deonicu imao je Abalde u dresu Reala. Grešio je konstantno, što je njegov unazadilo njegov tim i da je bilo nešto više koncentracije u redovima Zvezde, moglo je da bude više od tih +10 na sedam minuta do kraja meča. Katastrofalnu poslednju četvrtinu nastavili su izabranici Pabla Lasa, što je Lazić uspeo da iskoristi ukravši loptu kada je Real gradio akciju i doneo gostima sjajnih +12 i to je bilo najveće vođstvo na utakmici.

Kada ne ide za Real, tu su Rudi i Džejsi Kerol koji su svojim šutevima za tri i spustili na jednocifrenu razliku. Potpunu neizvesnost uneo je dosuđen nesportski faul Branku Laziću, kada je preko njega pao Rudi Fernandez. Bilo je vidno da kapiten Crvene zvezde nije imao nameru da faulira Španca, koji se ugruvao, ali sudije su rekle svoje posle gledanja snimka. U svoj finiš, utakmica je ušla na jedan posed. Kolom je trošio vreme u poslednjih 30 sekundi i izgubio loptu, ali brza reakcija Voldena i njegov faul, sprečili su Real da eventaulno izjednači. Beogradski tim je uspeo da odbrani poslednji napad domaćih, koji je išao na Treja Tomkinsa, te dođe do velike i ruku na srce, zaslužene pobede.

Crvenu zvezdu je predvodio Kori Volden sa 18 poena, 13 je dodao Dobrić, koji je bio igrač utakmice, a 10 je upisao Rit. U Realu se istakao Rudi sa 11, a četvorica igrača su čak imala 10 poena.

Ovo je prva pobeda Crvene zvezde nad Real Madridom od 1. decembra 2017. godine i ta pobeda došla je takođe u prestonici Španije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIŠTA OD MILANA: Mota napušta Bolonju, ali preuzima giganta Serije A!

Kako prenose italijanski mediji, Tijago Mota napustiće Bolonju na kraju sezone, ali neće preuzeti Milan, kako je prethodnih nedelja...

POVEZANE OBJAVE