Amaterska igra Partizana u Francuskoj: Beskrajna soliranja odvela crno-bele u ubedljiv poraz

Metrpolitan – Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16, 18:16)

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi na prvom gostovanju u Top 16 fazi Evrokupa. Očajna igra u odbrani uz sramotno građenje sopstvenog koša i beskrajna soliranja u napadu kumovali su novoj blamaži, a igrači Metropolitana ni krivi ni dužni izgledali su kao da su sami Lejkersi izašli na megdan crno-belima.

Crno-beli su odigrali katastrofalno prvo poluvreme, a posebno se to odnosi na prvih 15 minuta. Trojkom Milera-Mekintajera na početku meča Partizan je poveo sa 3:2 i to je bilo jedino njegovo vođstvo u prvih 20 minuta.

Ogromni problemi u napadu (samo 20 odsto pogođenih šuteva za 2 poena i 6 izgubljenih lopti u prvoj četvrtini) i još veći u odbrani mogli su da imaju samo jedan ishod – dvocifrenu razliku koju je domaćin stvorio u prvom periodu, a najveće probleme beogradskom klubu pravio je Miralem Halilović koji je ubacio 9 poena za 10 minuta koliko je proveo na parketu.

Francuski klub je vodio sa 22:11 posle prve četvrtine, u drugoj je u nekoliko navrata imao 13 poena prednosti, ali su igrači Saše Filipovskog uspeli da se probude u drugoj polovini druge četvrtine i da se približe na samo 5 poena minusa (35:30). Ipak, nekadašnji igrač crno-belih, Entoni Braun pogodio je trojku, a koš Miler-Mekintajera je ipak došao posle zvuka sirene pa je rezultat nakon prvog poluvremena bio 38:30 za ekipu koju predvodi Jure Zdovc. Najefikasniji kod Partizana u prvom poluvremenu bili su Zagorac, Tomas i Miler-Mekintajer sa po 7 poena.

Navijači Partizana očekivali su da bi mogla da se ponovi treća četvrtina iz nedavne utakmice sa Venecijom, međutim igrači su se pobrinuli da ih vrate u surovu realnost. Metropolitan je ekspresno vratio dvocifrenu prednost i tokom većeg dela trećeg perioda vodio sa 15 do 17 poena razlike. Nije pomogao ni izliv besa Saše Filipovskog na jednom od tajm-auta, a igrače nije razdrmao ni tajm-aut posle samo 22 sekunde igre u četvrtoj četvrtini.

U 33. minutu prednost domaćina iznosila je 21 poen, a Partizan je nastavio sa bezidejnom i individualnom igrom u napadu pa je bilo jasno da se do kraja meča nije mogao nadati ničem dobrom. Prednost je maksimalno išla do 24 poena, ali će se Partizan u Srbiju ipak vratiti sa porazom manjim od 20 poena.

Miler-Mekintajer i Zagorac bili su najefikasniji sa 14 poena, poen manje ubacio je Mozli, dok su kod domaćina najbolji bili Mišino sa 16 i Halilović sa 15 poena.
U 3. kolu, 27. januara, Partizan će u Krasnodaru odmeriti snage sa Lokomotivom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE