Harden i Durent ponovo nosili Netse, veliki preokret Voriorsa protiv Lejkersa

Košarkaši Bruklin Netsa savladali su Milvoki Bakse sa 125:123 u svom ,,Barklajs centru”.

Hemija između zvezda Netsa, barem kada je reč o Durentu i Hardenu, za sada je odlična. Nije da nisu imali problema protiv Baksa. Bili su bolji za jedan posed i taj individualni kvalitet koji poseduju dvojica gorepomenutih.

Uglavnom je prednost bila u rukama ekipe Stiva Neša, imali su i 11 poena viška, ali su se Baksi uspeli povratiti uz pomoć Midltona i Janisa, no trojka Kevina Durenta 36 sekundi pre kraja rešila je pitanje pobednika. Prethodno je Harden promašio šut za tri poena, ali je u skoku bio odličan i asistirao Durentu za pomenuti šut.

Harden je meč završio sa 34 poena i 12 asistencija, dok je Durent upisao 30 i imao devet skokova. U Baksima se istakao Janis sa takođe 34 poena, pritom je imao 12 skokova i sedam asistencija.

Ponovo su koplja ukrstili Kari i Lebron. Dva velika rivala, ovog puta u različitim pozicijama. Golden Stejt više nije tim koji pretenduje za šampionski prsten i to drugu sezonu u nizu, a naspram sebe imali su upravo aktuelnog prvaka. Međutim, da imaju snage za plej-of, pokazali su u duelu sa Lejkersima, gde su nadoknadili 14 poena u poslednjoj deonici i dobili šampione. Bilo je i 19 poena razlike u jednom trenutku, ali sve se to raspalo za tim iz grada anđela.

Stef Kari je upisao 26 poena, od čega je postigao ključnu trojku za vođstvo Voriorsa od 115:110 i to preko Entonija Dejvisa na minut do kraja. Nisu mogli da sustignu to Lejkersi. Zapaženo je odigrao i Keli Ubre koji je postigao 23 poena. Na drugoj strani, Denis Šroder je bio najučinkovitiji sa 25 koševa.

Boban Marjanović je bio na parketu tri minuta u pobedu Dalas Maveriksa i imao je jednu ukradenu loptu za to vreme.

Portland Trajlblejzers – San Antonio Spars 104:125
Memfis Grizlis – Finiks Sans 108:104
Bruklin Nets – Milvoki Baks 125:123
Toronto Reptors – Dalas Maveriks 116:93
Čikago Buls – Hjuston Rokets 125:120
Majami Hit – Detroit Pistons 113:107
Los Anđeles Lejkers – Golden Stejt Voriors 113:115

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE