Bruka Reala i istorija Alkojana: Trećeligaš sa igračem manje šokirao Madriđane i eliminisao ih iz Kupa! [VIDEO]

Fudbaleri Real Madrida eliminisani su u osmini finala Kupa kralja od trećeligaša Alkojana sa 2:1 nakon produžetaka.

Senzacija u Alikanteu! Real je ispao od trećeligaša i to sa igračem više da stvar bude gora po njih. Želeo je Zidan silno da se okiti jedinim trofejem koji nikada nije uzeo na klupi Real Madrida, ali će na to još morati da sačeka.

Isprečio se klub iz gradića sa oko 60.000 ljudi i stadionom od tačno 4.850 sedećih mesta. Uprkos tome što su poveli u samom finišu prvog poluvremena pogotkom Edera Militaa, te izveli respektabilan sastav sa Marselom, Kasemirom, Vinisijusom, Iskom i Lukasom Vaskezom, Zidanov tim je primio gol u 80. minutu koji je bio delo Hosea Solbesa, te je meč morao u produžetke.

Delovalo je da će Real ipak uspeti da slomi ekipu koja se takmiči u Segundi B, grupa 3, od pet mogućih, posebno nakon crvenog kartona koji je dobio Ramon Lopez, ali…

Ples Havijera Antona, koji je dobio priliku sa klupe u produžetku, stvorio je prostor za Diakitea na levom boku, a fudbaler iz Obale Slonovače je odmah uputio centaršut ka Kasanovi, koji je bio brži od golmana Lunina, te smestio loptu u gol za delirijum igrača Alkojana u 115. minutu.

Pokušao je Real u poslednjim trenucima da izbori penale, ali odbrana domaćih je rekla ,,ne” i usledilo je ogromno slavlje kluba koji je tek dva puta u istoriji igrao Primeru. Kuriozitet je taj što su u premijernoj sezoni u elitnom rangu 1947/48 bili iznad Reala na tabeli! Već naredne, preselili su se u Segundu.

Alkojano je u prethodnoj rundi eliminisao još jednog prvoligaša – Uesku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FINALE PRE FINALA: Poznati parofi polufinala Kupa Srbije

Voljom žreba u polufinalu Kupa Srbije sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Radnički 1923 i Vojvodina. Žreb je odlučio da...

POVEZANE OBJAVE