Ronaldo u istoriji fudbala, Juventus osvajač Superkupa Italije [VIDEO]

Juventus – Napoli 2:0 (0:0)
64′ Ronaldo, 90+5′ Morata

Fudbaleri Juventusa osvojili su svoj deveti Superkup Italije u istoriji pošto su na ,,Mapei stadionu’ savladali Napoli sa 2:0.

Meč koji je odigran u Ređo Emiliji, na stadionu Sasuola, obilovao je uzbuđenjima u drugom poluvremenu, a ispisane su i nove stranice istorije fudbala.

To je učinio Kristijano Ronaldo, koji se 64. minutu najbolje snašao posle konfuzije u odbrani Napolija, kada je lopta nesrećno pogodila Kondogbiju i odbila se pravo na nogu Portugalca. Kristijano je tako došao do svoh 760. pogotka u karijeri, računajući klub i reprezentaciju, što je najveći broj golova bilo kog igrača – ikada. On je prestigao čuvenog Jozefa Bikana.

Napoli je imao svoje šanse da ovaj meč ima drugačiji ishod, ali nisu realizovali prilike koje su im date i to na tacni. Lorenco Insinje je promašio čitav gol kada je izveo jedanaesterac u 80. minutu, a stopostotnu priliku da ipak izjednače imao je i Hirving Lozano, međutim, posle njegovog udarca, neverovatnu odbranu napravio je Vojček Ščensni u 91. minutu i bio junak susreta.

Tačku na ,,i”, kada je Napoli sve snage usmerio ka napadu, stavio je Alvaro Morata posle kontre i dodavanja Huana Kvadrada.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE