Dorsi srušio Real, Micić nedovoljan Efesu u Sankt Peterburgu, bez problema za PAO [VIDEO]

Odigrane su prve tri utakmice 21. kola košarkaške Evrolige.   

U derbiju večeri Makabi je pobedio Real u Tel Avivu, prvi put nakon šest uzastopnih trijumfa Madriđana u međusobnim susretima. Real je bio bolji u prvoj, ali je Makabi na isti način odgovorio u drugoj četvrtini. Meč je bio neizvestan do poslednje sekunde, Makabi je vodio konstantno u finišu, ali ne sa više od četiri poena razlike. Tajler Dorsi je vezao pet poena u dva napada i doneo prednost od 85:82 za ,,Ponos Izraela”. Mogao je Makabi na 9 sekundi pre kraja da reši meč, ali je prvo Hanter promašio dva, a zatim i Vilbekin jedno bacanje. Krenuo je Real po pobedu ili bar izjednačenje, imali su 8 sekundi, ali je lopta pobegla Džejsiju Kerolu i Madriđani su upisali drugi uzastopni poraz nakon neuspeha protiv Zvezde u ponedeljak. Malo opravdanje za četu Pabla Lasa je to što su ponovo bili nekompletni.

Makabi je predvodio odlični Dorsi sa čak 30 poena. Otelo Hanter je ubacio 11, a svi ostali manje od deset. U timu gostiju nezaustavljiv pod košem bio je Trej Tomkins. Gorostasni centar je postigao 20 poena i imao 6 skokova. Tavareš je dodao 15 koševa uz 6 uhvaćenih lopti, a dvocifren je bio i Abalde sa 13 poena i 7 asistencija. Real je ostao na 13 pobeda, dok je Makabi stigao do devete pobede. 

 

Zenit je u Sankt Peterburgu pobedio turski Efes i načinio još jedan korak ka plej-ofu. Domaći tim je u prvom poluvremenu stekao nedostižnu prenost koju gosti, i pored bolje igre u nastavku, nisu uspeli da ugroze. Već nakon 20 minuta igre Zenit je vodio sa 22 poena razlike, ali se serijom 21:6 u trećoj deonici Efes približio na samo sedam poena zaostatka. Ipak, bliže od toga bili su samo u poslednjem minuta, na -5, ali je tada već bilo kasno.

Još jednu odličnu partiju pružio je srpki reprezentativac Vasilije Micić. On je bio najefikasniji igrač na meču, ubacio je 23 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Šejn Larkin sa 20 poena, ali je udarni dvojac Efesa bio malo za raspoložene domaćine koji su imali čak sedmoricu dvocifrenih košarkaša. Vil Tomas je postigao 14 koševa, jedan manje ubacili su Kevin Pangos i Ostin Holis, a 12 je dodao Andrej Zubkov. Zenit ima 13 pobeda iz 19 utakmica, dok Efes ima skor 11-10. 

 

Po očekivanju Panatinaikos je pobedio odavno otpisani Himki u Atini. ”Zeleni” su u laganom ritmu došli do tek sedme pobede, dok je ruski tim ostao na dnu sa katastrofalnim skorom 2-19. Najubedljiviju prednost domaći su imali tokom treće deonice kada su vodili i sa +21, a jedino što je Himki do kraja uspeo da uradi je da malo smanji tu razliku.

Mitroglu je bio najbolji kod Panatinaikosa sa 29 poena i 12 skokova, ali je još jednu odličnu partiju pružio i Nemanja Nedović. Srpski bek je uz 21 poen imao i 5 dobrih dodavanja. Samo njih dvojica bili su košarkaši sa dvocifrenim brojem poena u pobedničkom sastavu, dok su gosti imali čak četvoricu. Džordan Miki je ubacio 25 koševa i uhvatio 7 lopti, Mekolum je dodao 17, a Bertans i Zajcev po 10. Stefan Jović je postigao 9 koševa, ali je imao i 8 asistencija.

Zenit – Anadolu Efes 85:78 (28:15, 25:16, 11:24, 21:23)

Panatinaikos – Himki 94:78 (23:20, 23:13, 24:18, 24:27)

Makabi – Real Madrid 86:84 (24:33, 21:13, 18:20, 22:18)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE