Oštro saopštenje FIFA: Kazne za sve klubove i igrače koji nastupe u Superligi Evrope

Nakon sve glasnijih najava o formiranju Superlige Evrope u kojoj bi učestvovali najbogatiji i najkvalitetniji klubovi reagovala je i FIFA zajedničkim saopštenjem sa šest konfederacija, AFC, CAF, Concacaf, CONMEBOL, OFC and UEFA.

Još jednom želimo da istaknemo da takvo takmičenje neće biti priznato od strane FIFA ili bilo koje kontinentalne konfederacije. Bilo koji klub ili fudbaler koji će nastupiti u takvoj ligi snosiće posledice i neće moći da učestvuje u takmičenjima u organizaciji FIFA ili kontinentalnih konfederacija.

Univerzalni principi sportskih dostignuća, solidarnosti, promocije i ispadanja su temelj fudbalske piramide koja omogućava globalni uspeh i kao takvi su “uklesani” u statut FIFA i kontinentalnih konfederacija. Zahvaljujući njima fudbal ima dugu i uspešnu istoriju. Učešće u globalnim i kontinentalnim takmičenjima uvek mora da se izbori na terenu, navodi se u saopštenju FIFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE